Rottweiler

Deze e-learning gaat over de Rottweiler. Een geweldig gave hond!

De Rottweiler.

Inhoud zonder titel

De rottweiler is een grote, sterke hond die als huishond maar ook als werkhond gehouden kan worden. Rottweilers zijn zelfverzekerd maar ook erg aanhankelijk. Deze evenwichtige hond heeft een ervaren, rustige eigenaar nodig die hem voldoende denkwerk en activeit aanbied.

 

 

De kleuren zijn zwart met bruin. Black en tan genoemd in hondentaal. De hals is kort en breed, en is sterk gespierd, zijn borst is ruim, diep en breed ontwikkeld. De rug is recht en sterk, en ook de achterhand is sterk en gespierd. Zijn hoofd is middelmatig lang, met een brede schedel tussen de oren met een goede stop op zijn neus en een niet te lange neusrug, zijn wangen zijn ook zwaar gespierd zonder uit te steken. De huid op zijn hoofd ligt overal even strak, maar als hij zijn aandacht ergens op vestigt mogen er rimpels ontstaan. De oren zijn klein en driehoekig en staan zover mogelijk van elkaar af, hoog aangezet en hangen goed naar voren.
De ogen zijn middelmatig groot, donkerbruin en hebben een trouwhartige, goedmoedige en zelfbewuste vriendelijke uitdrukking. Rottweilers hebben een stokhaar vacht, deze is kort en grof en kan hard van structuur zijn. Hij heeft een ondervacht, maar deze mag niet door het dekhaar heen komen. De kleur is zwart met een scherp omgrensde zo donker mogelijk aftekening op de wangen, snuit, borst, benen en boven de ogen. De schouderhoogte voor reuen ligt tussen de 60 en 68 cm met een eind gewicht van ongeveer 50 kilo. De schouderhoogte van teven ligt dit tussen de 55 en 63 cm met een eind gewicht van ongeveer 40 kilo.

Welke beweringen zijn juist?

  • De kleur van de rottweiler is zwart met bruin.
  • De rottweiler is een kleine hond tot 20 centimeter hoog.

hoeveel weegt een volwassen rottweiler?

  • ongeveer 20 kilo
  • ongeveer 40 kilo