Junior cursus

Welkom bij Student Movers!


Tof dat je binnekort bij ons aan de slag gaat als verhuizer! 
Wij streven er naar om verhuizingen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen met een jong en gezellig team, dat voornamelijk bestaat uit studenten. 


Deze online basiscursus zal jou voorbereiden om een goede junior verhuizer te worden. De cursus bestaat uit 3 delen. Het is belangrijk om het eerste deel door te nemen voor aanvang van de eerste verhuisdag, zo zorg je er voor dat je helemaal klaar bent voor je eerste dag!


Wanneer je deel 1 vandeze cursus aandachtig doorneemt ben je binnen 15 minuten klaar, dus zet dat biertje even aan de kant en zorg er voor dat je goed voorbereid ons komt helpen!

Inleiding

Over ons

Even terug in de tijd.. Wie zijn wij?

Gestart als een groep vrienden die in de weekenden een extra centje wilden verdienen. In 2009 verzorgden wij al onze eerste verhuizing. Al snel bleek dat onze vriendschap ook onze kracht is. Een informele sfeer onderling en juist ook naar onze klanten toe. Geen gedoe. Altijd duidelijk en gewoon doen.

Nu zijn we nog steeds diezelfde club, alleen zijn we ietsje gegroeid. En dat is nog steeds erg leuk. Maar we zijn wel een club die kwaliteit nastreeft. We zijn eerlijk en direct. De klant weet wat hij aan ons heeft. En iedere dag dagen wij elkaar uit om onze verhuizingen nog beter te verzorgen. 

We zijn een flexibele en informele organisatie waar initiatief nemen en denken in oplossingen wordt aangemoedigd. Onze verhuizers krijgen verantwoordelijkheden en voelen zich betrokken. En die dynamiek is perfect. Alles om een verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen en altijd op zoek naar verbetering. Dát is de kwaliteit van StudentMovers.  

Junior - Menior - Senior


Ons opleidingsprogramma

We verhuizen met de perfecte combi van leergierige studenten en ervaren verhuizers. We investeren in onze studenten, maar ook in onszelf. Met behulp van onze ervaren senior verhuizers hebben wij een intern opleidingsprogramma ontwikkeld. Dit programma begeleid onze studenten om het startniveau van een junior verhuizer te verkrijgen. Maar het biedt ook de mogelijkheden om door te groeien tot een medior en uiteindelijk zelfs naar senior verhuizer.

Binnen Student Movers hanteren wij een systeem met junior/menior/senior verhuizers. Hoe je door kan groeien tot een medior en senior verhuizer komt in een andere module aan bod. We gaan nu eerst focussen op jouw eerste verhuisdag!

Hoe ziet een verhuisdag er uit?

Hoe ziet een verhuisdag er uit?

Wat kan je verwachten tijdens een verhuisdag?

Iedere verhuizing is anders. Dat klinkt misschien cliché, maar dat is wel de realiteit. Daarom is het belangrijk om enige basiskennis op te doen voor de werkzaamheden bij Student Movers.

Bij een verhuizing is altijd een senior verhuizer aanwezig. De senior verhuizer heeft veel verhuiservaring en zal jou zo goed mogelijk begeleiden bij jouw eerste werkdagen. De senior verhuizer draagt daarbij de verantwoording over de verhuizing. Hij is het aanspreekpunt namens Student movers voor zowel de verhuizers als de klant. 

Mocht de klant vragen hebben die jij niet kan beantwoorden? Dan kan je deze altijd doorgeven aan de senior verhuizer, die er voor zal zorgen dat de klus voor zowel de klant als voor ons zo fijn mogelijk verloopt.

De start van een verhuisdag

De start van een verhuisdag

De senior verhuizer bespreekt voor aanvang van de verhuizing de werkstrategie voor die dag, hij zal instrueren wat er van jou wordt verwacht. In principe ben jij als junior verhuizer voornamelijk bezig  met het verplaatsen van objecten: van het huis naar de vrachtwagen en andersom. 

Aangezien er soms vrij zware objecten verplaatst dienen te worden, hebben wij een aantal hulpmiddelen die het verhuizen een stuk aangenamer maken. Als je slim met deze hulpmiddelen omgaat, hoef je geen zware arbeid te verrichten! Op de volgende pagina maak je kennis met deze hulpmiddelen.

Op de laadklep liggen verhuisdekens, deze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bedenk voor welke onderstaande doeleinden je een verhuisdeken kan gebruiken. (meerdere antwoorden mogelijk)

 • Een verhuisdeken kun je gebruiken om een kwetsbaar onderdeel van een object mee in te pakken/te beschermen (denk aan een spiegel, schilderij, of een glazen deur van een kast).
 • Een verhuisdeken kun je gebruiken om een eettafel ondersteboven op neer te leggen, zodat je eenvoudig de tafelpoten kan demonteren zonder dat het tafelblad beschadigt.
 • Een verhuisdeken kan je (gedeeltelijk) onder een dichtslaande deur leggen, zodat deze niet constant dichtslaat.

Wat kun je allemaal doen met een verhuisdeken?

De verhuisdeken

De verhuisdeken wordt vaak gebruikt in de vrachtwagen, om objecten tijdens transport te beschermen tegen mogelijke schades. 

Maar ook in andere situaties kan een verhuisdeken worden gebruikt om mogelijke schades te voorkomen. 
Check maar eens het volgende gifje.
Wanneer je de bank over de grond laat schuiven heb je kans op scheuren in het leer. Door een verhuisdeken in te zetten voorkom je deze schade. 
Niet alleen objecten kun je beschermen met een deken, maar ook vloeren! 
 

Schuif nooit een object over een vloer!

Bij het schuiven van een object is er een aanzienlijke kans op schade aan de vloer, hanteer daarom de volgende opties:

+ Til het object
+ Zet het object op wielen (hondjes/multitrolley)
+ Zet het object op een verhuisdeken om te schuiven

Hulpmiddelen bij het verhuizen

Hulpmateriaal: Hondjes

Op de afbeelding hiernaast zie je twee hulpmiddelen die vaak worden gebruikt voor het verplaatsen van objecten van en naar de vrachtwagen: een steekwagen en verhuishondjes. Zowel de steekwagen als het hondje lenen zich  prima voor het verplaatsen van bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine.  

De hondjes worden vaak gebruikt om zwaardere objecten mee te verplaatsen, zodat je deze niet hoeft te tillen. We noemen dit ook wel, rollend verplaatsen. Voornamelijk bij appartement verhuizingen is het zeer raadzaam zoveel mogelijk rollend te verplaatsen. 

Piano's zijn onverantwoord om tillend te verplaatsen. Wanneer je een piano op een hondje plaatst, kan je deze ineens makkelijk verplaatsen!
Zo zie je hier dat je een piano zelfs in je eentje uit de wagen kan manoeuvreren! 

Voor welke doeleinden is een hondje te gebruiken? (meerdere antwoorden mogelijk)

 • Om zware objecten mee te vervoeren zoals een wasmachine, koelkast of bloempot.
 • Om schilderijen mee te verplaatsen.
 • Om bij een lange loop afstand een aantal dozen op te stapelen zodat je niet zo vaak hoeft te lopen.
 • Om grote kasten mee te verplaatsen (op de begane grond)

Het gebruik van spanbanden en spinnen

Spanbanden en spinnen 

De verhuiswagen is buiten de hondjes, multi trolley en verhuisdekens ook uitgerust met spanbanden en spinnen. 

Deze worden gebruikt om objecten in de vrachtwagen vast te zetten, zodat ze tijdens het transport geen schade oplopen. 

Door de spanbanden en elastieken aan de betimmerde wanden van de vrachtwagen te bevestigen, kun je objecten borgen die anders mogelijk kunnen vallen.

Op de afbeelding hiernaast zie je hoe een elastiek is gebruikt om twee planken te borgen. Daarnaast is te zien dat een spanband er voor zorgt dat het onderstel van een bed niet om kan vallen.

Nu je kennis hebt gemaakt met enkele hulpmiddelen die worden gehanteerd bij het verhuizen, wordt het tijd om kennis te maken met het verhuisstappenplan.

Het Verhuis Stappenplan

Het stappenplan

Een kennismaking met het stappenplan. 

Bij het verplaatsen van verhuisgoederen en verhuismaterieel oefen je op een dag meerdere malen krachten uit tot 20kg en incidenteel tot 40kg. Om te voorkomen dat jij tijdens het werk op vervelende blessures stuit, hebben wij een stappenplan ontwikkeld dat het werk een stuk veiliger maakt. 

Bestudeer het volgende stappenplan en check de infobuttons voor meer informatie. Gedurende de volgende pagina's wordt dit stappenplan stap voor stap uitgelegd!

 

 

Stap 1: Kan het object in de huidige staat veilig worden verplaatst?


Als eerste kijk je of het object in de huidige staat veilig verplaatst kan worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je schades veroorzaakt bij het verplaatsen van een object. Daarnaast voorkom je hiermee dat er geen losse onderdelen op jou kunnen vallen. 

Daarom stel je bij stap 1 altijd de volgende twee vragen:

 1. Zijn er geen losse onderdelen meer aan het object die los kunnen schieten? Denk hierbij aan losse schappen in kasten die er makkelijk uit kunnen vallen. 

 2. Zijn schadegevoelige plekken ingepakt of beschermd?Op een spiegel kunnen snel krassen komen, deze kun je daarom beter inpakken met en verhuisdeken!

Hanteer stap 1 van het stappenplan: 'Kan het object in de huidige staat veilig worden verplaatst'? Geldt dit voor het volgende object?

 • Ja, dit object kan in de huidige staat veilig worden verplaatst
 • Nee, dit object kan in de huidige staat niet veilig worden verplaatst.

Hanteer stap 1 van het stappenplan: 'Kan het object in de huidige staat veilig worden verplaatst'? Geldt dit voor het volgende object?

 • Ja, dit object kan op deze manier veilig worden verplaatst.
 • Nee, dit object kan op deze manier niet veilig worden verplaatst.

Stap 2: Is de omgeving en de looproute vrij toegankelijk?

Stap 2: Is de omgeving en looproute vrij toegankelijk?

Voordat je een object gaat verplaatsen is het belangrijk om de looproute te verkennen. Zorg ervoor dat jouw looproute vrij toegankelijk is en let daarbij op mogelijke obstakels. Mogelijk gevaarlijke situaties dien je in kaart te brengen of te voorkomen. 

Naast een vrije looproute, is belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om de benodigde handelingen uit te voeren. Op de foto hiernaast zie je dat er dozen  in de weg staan, deze zou je eerst moeten weghalen! Dat maakt het werken een stuk makkelijker (en veiliger).

Stap 3: Kan het object individueel worden verplaatst, zijn er hulpmiddelen, of meerdere personen nodig?

Veel objecten zijn prima zelfstandig te verplaatsen door ze simpelweg op te tillen; denk aan dozen, stoelen en nachtkastjes. Objecten tot 20 kilogram, die goed hanteerbaar zijn, mogen zelfstandig verplaatst worden. Bij zwaardere objecten is het noodzakelijk om hulpmiddelen of meerdere personen te hanteren. 

Enkele objecten die zwaarder zijn dan 20kg kan je met behulp van een hulpmiddel zelfstandig verplaatsen. Echter, er zijn objecten die niet verantwoord zijn om zelfstandig te verplaatsen, ook niet met het gebruik van een hulpmiddel. Bij die situaties is een tweede of derde persoon noodzakelijk. Bedenk altijd wat volgens jou de meest praktische manier is (maar ook de meest veilige!) om een object te verplaatsen. Bij twijfel kun je altijd een menior- of seniorverhuizer voor tips vragen!

Het Verhuis Stappenplan in de praktijk

Stappenplan in de praktijk

Stappenplan in de praktijk

De eerste kennismaking met het stappenplan zit er op. Nu wordt het tijd om te kijken hoe dit stappenplan in de praktijk wordt toegepast. Aan de hand van een paar voorbeelden zullen we samen bekijken  hoe het stappenplan gebruikt dient te worden bij bepaalde situaties.

Hier beneden staat nog een kleine reminder. 

Vincent ziet deze lederen bank staan, die verhuist dient te worden. Moet er voor het verplaatsen kwetsbare delen gedemonteerd/beschermd worden?

 • Ja, bij dit bankstel dient eerst iets gedemonteerd/beschermd te worden voordat deze kan worden verplaatst.
 • Nee, dit bankstel is in de huidige staat veilig te vervoeren.

Stap 2: Wat zijn Vincent en Ivan vergeten te checken bij de tweede stap van het stappenplan bij het betreden van het huis?

 • Ze zijn vergeten om een hulpmiddel (hondje) te gebruiken voor het verplaatsen van de bank.
 • Ze zijn vergeten te controleren of de looproute vrij begaanbaar is.

Stap 3: Vincent en Ivan hebben besloten om het bankstel met zijn tweeën te tillen, aangezien deze licht van gewicht is. Welke hulpmiddel(en) zou je in dit geval kunnen gebruiken mocht de bank te zwaar zijn om te tillen?

 • Een hondje. Je kan het bankstel namelijk op zijn rug op een hondje zetten. Vervolgens kan je het bankstel naar de woning rijden.
 • Een multitrolley. Je kan het bankstel namelijk op de multitrolley zetten. Vervolgens kan je het bankstel naar de woning rijden.
 • Een verhuisdeken. Je kan het bankstel zo over de oprit naar het huis trekken.

Tips met verhuisdekens!

Objecten inpakken

Zijn de objecten kasten die je moet verplaatsen erg kwetsbaar of is de looproute naar de vrachtwagen niet ideaal? Leg dan een verhuisdeken over het object. Zorg dat je dit vervolgens met inpakfolie zo inpakt dat de verhuisdeken goed bevestigd zit. Nu is de kans op beschadigen behoorlijk verkleind!

Inladen van de vrachtwagen

Zet je matrassen in de verhuiswagen? Zorg ervoor dat er een verhuisdeken op de vloer ligt. Zo voorkom je dat de matrassen vies worden. 

Tips voor het verhuizen van inboedel stukken

Het verhuizen van gangbare meubelstukken

Het verhuizen van veelvoorkomende meubelstukjken

Je hebt zojuist kennis gemaakt met het verhuisstappenplan van Student Movers. Dit stappenplan helpt jou bij het verhuizen van bijna alle meubelstukken. Aangezien dit een globale aanpak is, maak je binnen dit hoofdstuk kennis met enkele handigheden bij het verhuizen van veelvoorkomende meubelstukken. Dit maakt het verhuizen namelijk stukken aangenamer!

Verhuizen van een wasmachine

Een wasmachine is doorgaans een van de zwaarste objecten die tijdens een verhuizing verplaatst moeten worden. Zorg er voor dat je ten alle tijden erg geconcentreerd bent bij het verhuizen van de wasmachine.Om de wasmachine gereed te maken om te verplaatsen controleer je eerst de volgende 4 zaken. 

 1. Is de wasmachine leeg?
  Zorg er voor dat de wasmachine helemaal leeg is bij het verplaatsen.
 2. Is de stekker uit het stopcontact?
  Indien dit niet het geval is haal je de stekker uit het stopcontact.
 3. Is de wateraanvoer losgekoppeld?
  Is dit niet het geval? Draai eerst de kraan dicht. Vervolgens kan je de slang losdraaien van het koppelstuk aan de kraan. 
 4. Is de waterafvoer uit de afvoer?Haal de waterafvoer uit de slang.

Wanneer je bovenstaande hebt gecontroleerd is het belangrijk om de kabel, de water aanvoerslang en de afvoerslang van het water te borgen. Zo zorg je er voor dat tijdens het verplaatsen je hier niet over kan vallen.

Daarbij is het belangrijk om de waterafvoerslang zorgvuldig af te dichten met tape. Wanneer je dit vergeet heb je kans dat tijdens het verplaatsen water lekt uit de wasmachine. Erg vervelend, aangezien dit ontzettend stinkt! In de volgende video is te zien hoe je de afvoerslang dicht tapet en de slang veilig borgt voor transport. 

Soms heb je geluk dat de wasmachine op de begane grond van een woning staat. In dit geval is het vanwege het gewicht van de wasmachine raadzaam om een verhuishondje te hanteren om de wasmachine naar de verhuiswagen te verplaatsen. 

Wanneer het gebruiken van een verhuishondje niet tot de mogelijkheden behoort, is het noodzakelijk om de wasmachine te tillen. In het gifje hiernaast wordt weergeven op welke manier je de wasmachine het beste kan tillen.

Gebruik hierbij werkhandschoenen. Sommige randen van de wasmachine kunnen scherp zijn. In combinatie met het gewicht kan dit erg onaangenaam zijn. 

Met bovengenoemde handigheden en technieken wordt het verplaatsen van een wasmachine zo aangenaam mogelijk. Het blijft echter een ontzettend zwaar object, dus werk voor jouw eigen veiligheid ten alle tijden ontzettend voorzichtig!

Beschermen kwetsbare meubelstukken

Sommige meubelstukken zijn erg kwetsbaar voor schades tijdens transport. Middels het verhuisstappen plan heb jij geleerd dat het noodzakelijk is om deze objecten te beschermen met een verhuisdeken. Onderstaand kastje is natuurlijk niet erg kwetsbaar voor schades tijdens transport, maar de manier van inpakken is een goed voorbeeld hoe je dit bij dure/kwetsbare kastjes dient uit te voeren. 

 • Bedek de kwetsbare delen van het object met een verhuisdeken
 • Gebruik krimpfolie of tape zodat de deken vast blijft zitten aan het object. 
 • Let op! Indien je gebruik maak van tape, ben er dan zeker van dat de tape geen schade achterlaat wanneer je deze weer verwijdert. 

Dekens vouwen

Dekens vouwen

Na de werkzaamheden rest nog het netjes achterlaten van de verhuiswagen. Over het algemeen is de vrachtwagen volledig bestrooid met verhuisdekens, om overzicht te creëren is het raadzaam om eerst de dekens op te vouwen. Hiervoor dien je alle dekens netjes op te vouwen. De dekens worden op de volgende manier gevouwen. 

Stap 1


Pak de deken, en zorg dat je de strepen op elkaar brengt. 

Stap 2


Vervolgens vouw je de deken over de lengte naar elkaar. 

Stap 3

Vouw de deken dubbel op de stapel dekens, en zorg dat de stapel netjes ligt. 

Wanneer je alle dekens netjes hebt gevouwen, is het zaak om de vrachtwagen verder op te ruimen.

Tip: lange planken verhuizen over de trap

Plank aan de binnenkant van de trap. 

Coderingssysteem

Voorbereiding op de verhuizing

Coderingssysteem voor verhuisdozen

Dankzij de kennis en ervaringen die wij tijdens de verhuizingen hebben opgedaan, helpen wij als Student Movers onze klanten voor aanvang van de verhuizing zo goed mogelijk bij de voorbereiding. Hierdoor kunnen wij op de verhuisdag efficiënter te werk.

Een van de tips die wij aan de klant meegeven is het zo gestructureerd mogelijk weergeven waar wij de inboedelstukken mogen plaatsen bij het lossen. Helaas gebruiken (nog) niet al onze klanten deze aanpak, maar je zal zelf merken dat steeds meer klanten dit systeem gaan gebruiken. 

Instructievideo Codering

De video hiernaast geeft instructies aan de klant hoe ze het beste de dozen kunnen coderen.

Bekijk deze video, zodat jij ook weet hoe dit coderingsysteem werkt. 

Ga uit van ons coderingssysteem. Op welke etage moet je de doos neerzetten als deze gelabeld voor kamer 3.1 in een huis met begane grond, eerste etage, tweede etage en zolder?

 • Begane grond
 • Zolder

Algemene informatie over de verhuiswagens

Kennismaking met het wagenpark

Wagenpark

Een belangrijk onderdeel bij een verhuizing is de verhuiswagen, dat hét hulpmiddel is om de spullen van locatie A naar B te brengen. De verhuiswagens die wij gebruiken zijn eigendom van Student Movers. Om de veiligheid te garanderen bij het gebruik van de vrachtwagen voor jou, het voertuig en de omgeving wordt in deze cursus ingegaan op het veilig en functioneel gebruik van de bakwagen. Om een bakwagen te besturen (de sprinter & de kanarie) heb je minimaal een B rijbewijs nodig en minimaal een half jaar rijervaring.
Wanneer je voor het eerst met een van onze verhuiswagens gaat rijden zal een menior of senior verhuizer naast jou zitten om wat tips te geven waar je bij het rijden op moet letten.
Voor de BE wagen heb je, zoals de naam al doet vermoeden, minimaal een BE rijbewijs nodig. In alle andere gevallen mag je deze wagen niet besturen.

Mercedes Sprinter

Dit is onze oudste verhuiswagen, ook wel een bakwagen genoemd.
De sprinter mag je besturen met een B rijbewijs. Het verhuisvolume van de sprinter is 20m3.
Het verhuisvolume van de sprinter is te vergroten met een aanhangwagen, in dit geval is een BE rijbewijs noodzakelijk. 

Mitsubishi Canter - Kanarie

Deze vrachtwagen is de mitubishi canter, binnen het bedrijf wordt ook wel gesproken over de kanarie.
Ook deze wagen mag je met een B rijbewijs besturen. Het voordeel van deze bakwagen is dat het volume iets groter is dan de sprinter, namelijk 25m3.
Het nadeel is dat de kanarie niet over een laadklep beschikt. 

Mitusubishi Canter - BE wagen

Dit is de grootste vrachtwagen van ons wagenpark. De BE wagen heeft een laadvolume van 30m3.
Vanwege de constructie van deze combinatie, mag je dit voertuig alleen met een BE rijbewijs besturen.  

Nu je kennis hebt gemaakt met de door ons gebruikte voertuigen, gaan we ons focussen op wat algemene know how die van toepassing is op alle verhuiswagens.. 

Inparkeren

Assisteren bij het inparkeren

Wanneer je arriveert bij de klant, is het soms noodzakelijk om de bestuurder te assistren bij het inparkeren. Soms is de oprit smal, het zicht slecht of de weg waar en manouvre uitgevoerd moet worden heel erg druk. Het kan daarom zij dat de bestuurder vraagt om uit de wagen te stappen om het verkeer tegen te houden of om op te letten dat hij nergens tegenaan rijdt.
Wanneer je het verkeer tegen moet houden doe dit dan altijd op een veilige en verstandige manier. Geef een duidelijk stopteken naar de auto’s en ga vooral NIET op de rijbaan staan. Wanneer de weg vrij is maak je een duidelijk gebaar naar de bestuurder dat de weg vrij is om op te rijden.
Wanneer de bestuurder vraagt of jij kan kijken of hij niks raakt zijn de volgende dingen belangrijk.

Zorg dat je goed oplet dat de bestuurder geen objecten raakt, let daarbij ook goed op de hoogte!

Stap 1

Als eerste zoek je een plek waarop je veilig kan staan. Zorg daarnaast ervoor dat je goed zichtbaar bent in de spiegels van de vrachtauto. Het is namelijk cruciaal dat de bestuurder jouw aanwijzingen goed kan zien tijdens zijn manoeuvre.


Stap 2

Wanneer de weg vrij is gebaar je middels duidelijke bewegingen dat de bestuurder kan rijden. Blijf in het zicht van de bestuurder in de spiegel en zorg dat je goed oplet dat de bestuurder geen objecten raakt.

Let daarbij ook goed op de hoogte!


Stap 3

Wanneer je ziet dat de bestuurder van richting moet veranderen, maak je duidelijk en grote gebaren, zodat de bestuurder goed en snel kan zien wat de situatie is.

Stap 4

Dreigt de bestuurder iets te raken, maak dit kenbaar door duidelijk naar hem te gebaren.
Wordt de situatie dreigend, schreeuw dan!

Zacht praten heeft geen zin, de bestuurder hoort jou toch niet!

Waar moet steven op letten bij het begeleiden van het inparkeren van de vrachtwagen naar de oprit van de woning?

 • Of er obstakels zijn bij het inparkeren
 • Of de verhuiswagen qua hoogte geen obstakels tegen komt
 • Of hij altijd zichtbaar is voor de bestuurder in de verhuiswagen.

Bedienen van de laadklep

Bedienen van de laadklep

 Als de verhuiswagen eenmaal staat, kan je de laadklep alvast openen. De laadklep werkt als volgt.


 • Wanneer je iets op de laadklep wil rollen, is het handig om deze horizontaal te laten staan. Vervolgens kan je hem met de afstandsbediening omhoog en omlaag bewegen. Let op! Wanneer je de klep schuin laat zakken, zal deze ook schuin weer omhooggaan!
 • Wanneer je de laadklep sluit, is het belangrijk dat je de sleutel weer van het contact haalt en het klepje sluit, zodat er tijdens het rijden geen viezigheid tegen komt.

Stap 1

Stop de sleutel in het contact, rechts beneden op het bedieningspaneel. Draai de sleutel naar rechts. De laadklep is nu geactiveerd.

Stap 2

Rechts boven op het bedieningspaneel dien je de knop naar rechts te bewegen, zo zet je de bediening op handmatig. Blijf deze knop vasthouden.

Vervolgens kan je met je linkerhand de joystick bewegen in de goede richting. Met plaatjes staat aangegeven naar welke kant je de joystick moet bewegen. 

Stap 3

Let bij het bedienen van de laadklep altijd op de omgeving, zorg ervoor dat er niets onder de laadklep ligt en dat je geen objecten raakt!


Stap 4

Wanneer je de laadklep sluit, is het belangrijk dat je de sleutel weer van het contact haalt en het klepje sluit, zodat er tijdens het rijden geen viezigheid tegen komt.

Tip!

Wanneer je iets op de laadklep wil rollen, is het handig om deze horizontaal te laten staan. Vervolgens kan je hem met de afstandsbediening omhoog en omlaag bewegen. Let op! Wanneer je de klep schuin laat zakken, zal deze ook schuin weer omhooggaan!


Steven laat bij de aanvang van de klus de laadklep zakken. Als Steven vervolgens de laadklep wil gebruiken, de bediening rechtsboven op handmatig zet en de joystick beweegt, merkt hij dat de laadklep het niet doet. Hoe kan dit?

 • Hij moet de afstandsbediening van de laadklep gebruiken
 • Hij moet de oranje contactsleutel naar rechts draaien.

Vrachtwagen opruimen

Opruimen van de vrachtwagen

Als alle dekens zijn gevouwen ga je controleren of alle materialen aanwezig zijn in de verhuiswagen. Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat er materiaal bij de klant blijft liggen. De volgende zaken dienen aanwezig te zijn in de vrachtwagen. 

 • 3 verhuishondjes
 • 1 multitrolley
 • 30 verhuisdekens
 • Minimaal 5 spanbanden + spanners
 • Minimaal 8 spinnen
 • Bezem

Mochten er objecten uit de voorraadlijst niet aanwezig zijn, is de seniorverhuizer ervoor     verantwoordelijk dat ontbrekende objecten worden aangevuld voor de oplevering van de verhuiswagen.   Objecten buiten deze voorraadlijst moeten uit de verhuiswagen worden verwijderd. Na afloop dienen de spanbanden, spanners en spinnen aan de linkerwand te hangen in de verhuiswagen. Alle verhuisdekens dienen correct opgevouwen op een stapel in de vrachtwagen te liggen. (voor de sprinter geldt dat de verhuisdekens in de rolkooi worden gelegd) Na afloop van iedere klus wordt de vrachtwagen schoongeveegd. Tegelijkertijd wordt gecontroleerd of de verhuiswagen volledig is gelost, dat er niets van de klant achterblijft. De vrachtwagencabine wordt bij oplevering schoon achtergelaten. Neem al jouw prullaria daarom weer mee naar huis! Voor de chauffeur: Wanneer er minder dan een kwart tank aan brandstof in de tank zit, dient deze bijgetankt te worden voor de oplevering. (indien de volgende gebruiker bij de volgende klus een lange reisafstand dient af te leggen, moet hiervoor voldoende brandstof aanwezig zijn)

Aan de slag!

Hoe nu verder

Hoe nu verder?

Tijdens deze basiscursus heb je kennis kunnen maken met het werken bij Student Movers! Enkele dagen voor jou eerste verhuisdag zal jij een whatsapp bericht/sms ontvangen van een van onze senior movers om een vertrek tijdstip & locatie af te spreken. 

Zorg ervoor dat je gemakkelijke werkkleding en veiligheidsschoenen aantrekt en wat eten en drinken mee neemt! Als bovenstaande zaken geregeld zijn, ben je helemaal klaar om er met ons een leuke dag van te maken! 

Tot binnenkort!