Creëer in slechts 5 stappen blijvend balans in je leven

Welkom bij de online training balans in je leven!

Wat goed dat je hebt besloten om blijvend balans in je leven te gaan creëren! En dat je deel gaat nemen aan de online training ´Balans in je leven!´. Balans in je leven zowel op privé als op zakelijk vlak is erg belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend in deze tijd. 

Het deelnemen aan de training is een eerste stap op het pad van bewustwording en verandering. En daar is moed en lef, dat in het Hebreeuws hart betekent, voor nodig. Je hebt namelijk lef nodig om je helemaal durven in te zetten, om er helemaal voor  te gaan en je hebt ook lef nodig om jezelf te reflecteren en om jezelf te durven tegen komen. Ook heb je lef nodig om je aannames en je angsten onder ogen te zien. Als je bedenkt dat lef hart betekent in het Hebreeuws, dan doe je eigenlijk al die dingen en al die stappen met je hart. En daarin schuilt ook een kracht, als je dit programma durft te bewandelen met je hart, dan zal je zien dat het je ook heel veel gaat brengen. Dus wees trots op je getoonde lef!

Het programma

De aankomende tijd ga ik je stap voor stap door de training leiden. Elke stap wordt uitgebreid behandeld en bevat ook opdrachten die je zullen helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke doel. Wil je meer? Persoonlijke online coaching en begeleiding waar je al je vragen aan kwijt kunt, jouw eigen coach die je begeleid naar de rust en balans in je leven waar je zo naar zoekt. Dat kan! Klik hier om direct je gratis sessie in te boeken! 

Heel veel succes!

 

STAP 1 SOUL FLOW

SOULFLOW

STAP 1: SOULFLOW

Leer hoe je heldere doelen creëert om al je wensen te realiseren

 

In de eerste stap is het heel belangrijk om jezelf een doel of innerlijke wens te stellen waarom je bent begonnen aan dit programma. Zo verbind je jezelf namelijk met die wens of innerlijke verlangen en creëer je dat je daar naar toe beweegt. Je zet als het ware een intentie neer en het geeft duidelijk en helder richting aan jouw wens. Dit kan een hele kleine wens zijn of een grote, dat maakt niet uit. Om balans in je leven blijvend te creëren kun je je elke keer weer terugkijken naar jouw doel of wens. Het is daarom belangrijk dat je dat zo helder mogelijk krijgt. Je gaat een beeld maken van je doel of wens. Misschien wil je meer ontspannen, meer rust in je hoofd, beter slapen, meer gaan genieten, met beide benen op de grond staan en vrolijk, lichter en onbezorgder door het leven gaan. Misschien wil je, als je het nog groter maakt, uiteindelijk wel een gezin stichten, een grote reis maken, meer geld en tijd overhouden, je hart volgen of van baan veranderen. 


Het geheim 

Worstel je met behalen van je doel? Stel je keer op keer nieuwe doelen? Maak je lijstjes en neem je het je voor om na 2 weken weer te constateren dat je bent afgehaakt? 

Wat we doen als we een doel willen behalen is de lat te hoog leggen, dan wordt het doel zo hoog dat je alleen maar kunt falen, wat weer bevestigd dat je het allemaal niet goed doet toch? Stop daar direct mee! Het ligt niet aan het feit dat je niet in staat bent om je doel te behelpen maar aan de benadering van hoe je je doelt wilt halen.

Het geheim is dat doelen te halen zijn als je ze opdeelt in kleine stappen. Het ligt niet aan een gebrek aan doorzettingsvermogen of erger nog aan jou persoonlijk! Poeh lucht dat niet op..

Nu aan de slag met je opdrachten! 

Opdrachten bij Soulflow

Opdracht 1: Leer hoe je keer op keer gemakkelijk je doel bereikt

Opdracht:

 Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon en computer uit. Schrijf eerst op minimaal 1 A4 of in een mooi boekje, heel exact je doel. Neem hiervoor de tijd en schrijf dit zo nauwkeurig mogelijk met het volgende in gedachten:

 

  • Schrijfopdracht: wat is je doel, omschrijf dit zo nauwkeurig mogelijk
  • Wat kun je nu niet en wat kun je wel als je je doel hebt bereikt?
  • Wat zou het gevolg zijn als je dit bereikt hebt op financieel vlak, emotioneel vlak en op het gebied van tijd.
  • Hoe zou je leven er uit zien als je doel is bereikt. Denk zo uitgebreid mogelijk, durf te dromen, ga buiten je comfortzone gedachtes!

Vraag:

1. Welke stap kun je nu zetten voor het behalen van je doel?

2. Welke stap kun je deze dag zetten voor het behalen van je doel?

3. Welke stap kun je deze week zetten voor het behalen van je doel?

4. Welke stap kun je deze maand zetten voor het behalen van je doel?

5. Welke stap kun je dit jaar zetten voor het behalen van je doel?

PAK NU EEN VEL PAPIER EN SCHRIJF DE 5 ANTWOORDEN OP. 

Opdracht 2: Maak een moodboard van je doel

  • Maak een moodboard van je doel, dat kan op papier met knipsels, op je Ipad, of als powerpoint presentatie. Wees creatief en maak het zo visueel mogelijk, het hoeft niet 'mooi' te zijn, probeer je criticus los te laten.
  • Hang dit op een zichtbare plek en zorg dat je hier dagelijks naar kunt kijken, dit versterkt het behalen van je doel enorm!
  • Zet er een datum bij