1. Werken bij P.C.S.

Welkom bij P.C.S, jouw nieuwe werkgever!

Het is best een bijzondere omgeving waarin je terecht komt. Samen met tientallen collega’s verzorg je de gesprekken met de klanten van onze opdrachtgevers. Denk aan klanten van KPN of Telfort. Vaak zijn dat MKB-ers: zelfstandige ondernemers en kleinere bedrijven. Je doet hen telefonisch een aanbod voor een product. Of je reageert servicegericht op een telefoontje dat binnenkomt. Het is werk waarin je dus intensief in contact bent met mensen. Je moet veel dingen tegelijk kunnen. Luisteren. Reageren. Ondertussen gegevens invoeren. Meedenken met de klant. We trainen je daar intensief in. We maken je tot een top-agent. Je collega’s helpen je graag, bij P.C.S werk je in een informele sfeer.

Werken bij P.C.S.

Over P.C.S.

P.C.S is al sinds haar oprichting in 2013 gevestigd in Almere. Inmiddels is er ook een vestiging in Nijmegen bijgekomen en een dependance in Almere zelf.

P.C.S werkt elk dag weer aan succesvolle campagnes waarin de focus ligt op één-op-één klantcontact. Dat doen wij al jaren, voor grote opdrachtgevers in verschillende sectoren. De dienstverlening is breed: van strategisch advies in de conceptfase, de campagne technisch optimaal inrichten tot het realiseren van excellente resultaten. Een niet onbelangrijk deel van de activiteiten bestaat uit telefonisch klantcontact voor sales (outbound) en service (inbound). Voor opdrachtgevers als KPN biedt P.C.S complete Business Process Outsourcing-oplossingen aan, waarin alle outbound-, inbound- èn back office-activiteiten geïntegreerd zijn. P.C.S is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd en voldoet aan de hoogste eisen van kwaliteit management en informatie beveiliging. Daarnaast zijn wij lid van de KSF Klantenservice Federatie.

In de volgende deelmodules lees je hier meer over

Pro-actief in sales en service

Wij werken bij voorkeur zo nauw mogelijk samen met onze opdrachtgevers. We voelen ons 100% betrokken bij de businesscase.

Eén van de succesfactoren van P.C.S is: veel aandacht voor het menselijke aspect. Onze medewerkers (jij dus ook!) worden voorafgaand aan een campagne inhoudelijk intensief getraind. Zo wordt elk klantcontact meteen naar het juiste niveau getild: juiste propositie, doordachte woordkeuze, vlekkeloze afhandeling.

P.C.S. als bedrijf

P.C.S is specialist in het outsourcen van Business Projecten. Dit betekent dat wij namens grote opdrachtgevers, zoals KPN, Telfort, Typhone en de Persgroep een groot deel van het klantcontact op ons nemen. Dat doen we in de vorm van outbound en inbound telefoonverkeer, backofficewerkzaamheden en Webcare, maar ook door Business Proces Management, waarbij we de opdrachtgever ondersteunen in het ontwikkelen en automatiseren van bedrijfsprocessen.

P.C.S werkt liever samen mèt dan vóór opdrachtgevers. Wederzijds commitment en betrokkenheid zijn in onze ogen essentieel om het maximale uit een campagne te halen. Elkaar scherpen, naar een hoger niveau tillen, zo zien we het graag. Die ondernemende houding verklaart de snelle groei van P.C.S. We denken altijd een aantal stappen vooruit en opdrachtgevers waarderen dat. Zij groeien dankzij P.C.S, wij groeien dankzij onze opdrachtgevers. Betrokken, ondernemend, proactief, dat is P.C.S

Organogram

P.C.S wordt geleid door Mohlad Hassan en Ilja Gleiser. Beiden kunnen bogen op jarenlange (internationale) ervaring in het opzetten en perfectioneren van klantcontactprocessen.

Direct aan de directie leggen een aantal Delivery Managers verantwoording af en zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun specifieke projecten. Per project (en P.C.S heeft er veel, die ga je allemaal nog leren kennen!) zijn de teamleiders verantwoordelijk voor de agents op de vloer. Voor jou dus.

Naast de Delivery Managers is er ook nog een grote afdeling staf, waaronder de HR afdeling, WFM (planning), Backoffice, Marketing en natuurlijk Training. Ook staf valt rechtstreeks onder de directie.

Kijk voor het meest recente organogram mét gezichten eens op onze website!

Opdracht 1: Wat doen wij als P.C.S zijnde?

 • Wij voelen ons 100% betrokken bij onze opdrachtgever, en ondersteunen naast het inbound en outbound klantcontact, ook een groot deel van de backofficewerkzaamheden en het Business Proces Management voor grote opdrachtgevers zoals KPN en Telfort
 • Wij verzorgen het dagelijks klantcontact voor grote bedrijven, waarbij we ons richten op het bellen voor grote bedrijven zoals KPN en Telfort, zodat zij zelf geen klantcontact meer hoeven te verzorgen.

Opdracht 2: Hoe zit de organisatie in grote lijnen in elkaar?

 • P.C.S wordt geleid door Mohlad Hassan en Ilja Gleiser
 • Alle Delivery Managers zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor de agents en hun dagelijkse werkzaamheden
 • De staf afdelingen, zoals HR, Training en Marketing vallen onder de specifieke Delivery Managers
 • Jouw Teamleider helpt jou met de dagelijkse gang van zaken, en legt verantwoording af aan de DM’ers.
Meerdere antwoorden zijn mogelijk

Informatie Beveiliging

Regel 1: Behandel informatie met zorg

 • Vertrouwelijke papieren achter slot tijdens pauze en na werktijd (clean desk)
 • Sla vertrouwelijke bestanden veilig op
 • Haal printwerk direct uit de printer
 • Sla bestanden altijd op het netwerk op

Bewaar vertrouwelijke informatie niet op USB sticks, diskettes, dvd/cd-rom’s (evt. tapes) of op een laptop, tenzij de informatie versleuteld wordt. Het is belangrijk dat vertrouwelijke informatie, ook op de servers opgeslagen wordt op plekken waar ze alleen toegankelijk is voor daartoe bevoegden; zorg er altijd voor dat je weet waar dat is en dat je ook weet wie dat zijn. 

Vraag dit eventueel na bij je Teamleider of je ICT-contactpersoon.

Regel 2: Voorkom toegang tot je PC

 • Voorkom misbruik van je PC en wachtwoord

 • Gebruik de schermbeveiliging met wachtwoord als je van je plaats weggaat

 • Sluit Windows af en zet de PC uit voordat je naar huis of naar een andere werkplek gaat

   

Pc’s en Laptops zijn dé toegang tot het netwerk en de informatie hierop. Wanneer je even van je plaats bent, laat je wellicht je werkplek onbeheerd en vrij toegankelijk achter. Hierdoor is het mogelijk dat anderen via jouw pc of laptop, jouw user-ID en jouw autorisaties toegang hebben tot het netwerk, de gegevens, toepassingen en niet te vergeten internet onder jouw naam. Je kunt dit voorkomen door bovenstaande regels te volgen.

Regel 3: Houd wachtwoorden e.d. geheim

 • Gebruik moeilijk te raden wachtwoorden en pincodes

 • Wijzig je wachtwoord regelmatig

 • Geef je wachtwoord niet aan collega’s

 • Houd aanlog- en inbelprocedures geheim

   

Met je gebruikersnaam en wachtwoord word je geïdentificeerd en geautoriseerd voor toegang tot het netwerk, gegevens en toepassingen die je nodig hebt voor je werk. Om ervoor te zorgen dat de juiste persoon met de juiste informatie werkt, moet je gebruikersnaam strikt persoonlijk zijn en moet deze ook strikt persoonlijk gebruikt worden. Het is daarom niet toegestaan je gebruikersnaam te delen met anderen. Voor situaties waarin het nodig lijkt dat meerdere medewerkers met één gebruikersnaam werken zijn andere oplossingen beschikbaar. Neem in dat geval contact op met de helpdesk

Regel 4: Geen privé e-mail en internetgebruik

 • Gebruik e-mail en internet alleen voor zakelijke doeleinden

 • Benader, download of verzend geen illegaal of aanstootgevend materiaal

 • Verzend geen vertrouwelijke informatie via e-mail en internet

 • Maak geen gebruik van google drive, gmail en overige clouddiensten

   

Internet is een open netwerk. Dit betekent niet alleen dat iedereen toegang tot het Internet heeft, maar ook dat de informatie die via Internet wordt verspreid voor veel personen toegankelijk is. Ook e-mail wordt via dit open netwerk verstuurd. Internet en e-mail zijn dus niet het juiste medium om vertrouwelijke informatie te publiceren of te versturen.

Regel 5: Voorkom virussen

 • Zet nooit de virusscanner uit!

 • Het is niet toegestaan om USB Sticks, CD’s en of floppy’s te gebruiken

 • Rapporteer (mogelijke) virusinfecties direct aan ICT

   

  Een virus in de computerwereld is goed te vergelijken met een virus in de gewone wereld. In de computerwereld is een virus een klein programma dat meelift met andere programma’s, bestanden of e-mails. Als het virus op je PC terecht komt doet het meestal twee dingen:

 • het verspreidt zich verder naar ander PC’s (via je programma’s, bestanden en e-mails)

 • het richt schade aan op je PC door bestanden te veranderen of te verwijderen.

Regelmatig duiken nieuwe virussen op. Om ons daartegen te beschermen is op iedere PC een antivirus programma geïnstalleerd, maar jij kan meehelpen schade door virussen te voorkomen door je aan bovenstaande regels te houden

Regel 6: Gebruik geen illegale software

 • Installeer zelf nooit software op de PC

 • Kopiëren van software (zonder licenties) is verboden

 • Software kun je alleen aanvragen via de normale procedure

   

  Het kost vele jaren werk om een goed softwareprogramma te ontwikkelen. Het is dus logisch dat de bouwers voor het gebruik betaald willen worden. Dit regelen ze door de verkoop van licenties, waarmee de koper het recht krijgt om de software op één bepaalde pc (of andersoortige werkplek) te gebruiken. De software mag niet zomaar op een andere pc geïnstalleerd worden of gekopieerd worden voor thuisgebruik. Als de koper zich niet aan deze regels houdt, kan dit leiden tot boetes of gerechtelijke vervolging.

Stel je voor wat dit betekent voor de uitstraling van onze organisatie...

Regel 7: Wees voorzichtig met mobiele apparatuur

 • Laat mobiele apparatuur nooit onbeheerd achter

 • Vervoer en bewaar mobiele apparatuur zorgvuldig en uit het zicht

 • Bescherm je mobiele apparatuur met een wachtwoord, PIN-code of fysieke beveiliging

 • Sla geen documenten op op de C schijf, dit i.v.m. verlies of diefstal van de computer.

 • Voorkom meeluisteren en meekijken

   

Laptops worden steeds lichter, kleiner en gemakkelijker mee te nemen. Niet alleen voor ons, maar ook voor dieven. Een laptop wordt meestal gestolen vanwege de waarde van het apparaat zelf.  Er kan echter ook waardevolle informatie op de laptop staan, die in verkeerde handen kan vallen of die niet meer te reproduceren is (geen back-up). Diefstal is niet altijd te voorkomen, maar we kunnen proberen de gevolgschade ervan te beperken. Dit geldt natuurlijk voor alle draagbare apparatuur, zoals mobiele telefoon en elektronische zakagenda’s.

Regel 8: Neem fysieke beveiliging serieus

 • Spreek onbekenden aan op hun aanwezigheid op je afdeling

 • Begeleid bezoekers van deur tot deur

   

Als men geen vrije toegang heeft tot een ruimte, heeft men ook geen vrije toegang tot de informatie die hierin ligt opgeslagen, tot persoonlijke eigendommen, de computerapparatuur en accessoires. Om diefstal of misbruik van informatie of apparatuur te voorkomen, wordt iedereen gevraagd om mee te werken aan een juiste, effectieve fysieke beveiliging. Houd je dus aan bovenstaande regels met betrekking tot fysieke beveiliging

Regel 9: Weet met wie je handelt

 • Geef geen informatie aan onbekenden

 • Verwijs journalisten naar je manager

 • Meld verdachte pogingen tot het verkrijgen van informatie

   

Het verkrijgen van informatie via gezellige babbels (“social engineering”) is moeilijk tegen te gaan. Aan de gesprekspartner is meestal niet te zien welk beroep of welke hobby hij uitoefent en hoe waardevol de terloops gegeven informatie voor hem kan zijn. Om de risico’s van “social engineering” te verminderen, kunt je het beste de bovenstaande leidraad aanhouden.

Regel 10: Meld incidenten, diefstal en vermissing

 • Meld alle (potentiële) beveiligingsincidenten bij ICT en je teamleider

 • Meld diefstal of vermissing

Een informatiebeveiliging incident is een gebeurtenis die (mogelijk) leidt tot verminderde beschikbaarheid van informatie.

Opdracht 1: Hoe zorg je ervoor dat informatie vertrouwelijk blijft?

 • Door je wachtwoord dagelijks te veranderen en deze alleen te delen met je naaste collega
 • Door je mobiele telefoon in je tas te houden en niet in het zicht te hebben op je werkplek
 • Door vertrouwelijke informatie niet op USB sticks, diskettes, dvd/cd-rom’s (evt. tapes) of op een laptop op te slaan, tenzij de informatie versleuteld wordt
 • Door elke keer als je wegloopt van je werkplek, je PC te versleutelen
meerdere antwoorden zijn mogelijk

Opdracht 2: Wat is waar over internetgebruik op de werkvloer?

 • Je mag internet gebruiken om informatie over de klant op te zoeken met wie je belt. Ook als je deze informatie op Facebook vindt. Anders kun je je tenslotte ook niet voorbereiden op je gesprek!
 • Zakelijk internetgebruik is toegestaan, maar alleen via die websites die P.C.S heeft vrijgegeven
 • Om belangrijke informatie snel op te kunnen slaan, mag je gebruik maken van clouddiensten
 • Privé mailen of internet gebruiken via je PC mag, maar alleen in je pauzes
 • Je mag geen vertrouwelijke informatie versturen via internet, dus ook niet via e-mail naar bijvoorbeeld je collega op een andere afdeling
meerdere antwoorden zijn mogelijk

Opdracht 3: Hoe zorg je ervoor dat je virussen op je computer voorkomt?

 • Door wanneer je iets wilt opslaan op bijvoorbeeld je USB stick, eerst te controleren of daar geen virus op zit
 • Door altijd de virusscanner aan te laten op je PC en deze ook regelmatig actief aan te zetten

Bedrijfsreglement en huisregels

Inleiding Bedrijfsreglement

De directie streeft naar een uniforme organisatie van de diverse vestigingen, met behoud van lokale accenten. Op het gebied van personeelsbeleid heeft dit geresulteerd in het bedrijfsreglement, zoals we dat nu stap voor stap met je gaan bespreken.

Het bedrijfsreglement vormt een helder overzicht met zaken waar jij als medewerker mee te maken krijgt. Het beschrijft een aantal onderwerpen die van belang zijn voor het behouden van de prettige en flexibele werksfeer.

Dit bedrijfsreglement vormt samen met je arbeidsovereenkomst, het verzuimprotocol en het arbeids-voorwaardenreglement de basis van onze arbeidsverhouding. De directie van P.C.S. is de enige bevoegde om wijzigingen door te voeren in het bedrijfsreglement. Aangezien sommige regelingen onder invloed staan van de fiscus of anderszins soms tussentijds wijzigen, is de meest recente versie van het bedrijfsreglement op intranet bindend. Zorg daarom dat je op de hoogte bent en blijft!

In deze E-learning bespreken we alleen welke artikelen opgenomen zijn in het Bedrijfsreglement. De volledige huisregels heb je bij indiensttreding meegekregen en zijn terug te vinden in het document Bedrijfsreglement op ons Intranet.

http://intranet.p-c-s.nl/Externe_Documenten/PDF/Bedrijfsregelement_en_huisregels_juni_2016.pdf

Wij verwachten van jou dat je kennis hebt genomen van deze regels en dat je ze kunt toepassen wanneer nodig!

Mocht je naar aanleiding van dit bedrijfsreglement nog vragen hebben dan, kun je terecht bij je leidinggevende.

Artikelen Algemeen

Artikel 1 Brand en ongevallen

In geval van brand en/of calamiteit is snel handelen een vereiste. Voor de bestrijding van calamiteiten zijn in het pand de nodige voorzieningen getroffen. Bij calamiteiten waarschuw je altijd je leidinggevende of de receptie.

Ook is het verstandig bij medicijngebruik of ziekte dit te melden aan jouw leidinggevende, zodat hij/zij dit bij calamiteiten aan de behandelaar kan doorgeven.

Bij noodsituaties bel je altijd 112!

 

Artikel 2 Klimaatbeheersing & frisse lucht

In de vestiging van P.C.S. bevindt zich klimaatbeheersing apparatuur, wat positief bijdraagt aan betere werkomstandigheden. Er wordt constant verse buitenlucht aangezogen, er heerst een juiste luchtvochtigheid en een optimale werktemperatuur.

Opmerkingen over arbeidsomstandigheden worden vanzelfsprekend altijd serieus genomen. Indien de situatie daarom vraagt laten wij ons adviseren door onze Arbodienst.

 

Artikel 3 Ongewenst gedrag

P.C.S. vindt dat alle medewerkers in een prettige werksfeer met respect voor elkaar moeten kunnen werken. Toch kan het voorkomen dat een medewerker zich niet met voldoende respect bejegend voelt, doordat bijvoorbeeld sprake is van discriminatie, seksuele intimidatie, pestgedrag of agressie. Om dergelijke vormen van ongewenst gedrag te voorkomen en te bestrijden, heeft P.C.S. het formulier “Ongewenst Gedrag” opgesteld en een vertrouwenspersonen aangesteld. Wanneer je een klacht hebt die in jouw beleving aangemerkt wordt als ongewenst gedrag, dan verzoeken wij je dit direct te melden bij de vertrouwenspersoon van P.C.S. (Els Oostdijk).

 

Artikel 4 Alcohol- en drugsgebruik

Het gebruik van alcohol en drugs tijdens werktijd wordt niet geaccepteerd.

 

Artikel 5 Rookbeleid

Binnen het pand van P.C.S. geldt een algeheel rookverbod. Ook roken voor de deur (voor het pand) is niet toegestaan. Graag aan de achterkant of zijkant of in de rookruimte indien aanwezig.

Artikelen Huishoudelijk

Artikelen Huishoudelijk

Artikel 6 Kantine

De kantine is bedoeld als ontspanningsruimte. Koffie en thee is gratis. De kantine moet door iedereen schoon en netjes worden achtergelaten.

Op de belvloeren mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van de P.C.S (afsluitbare)warmhoud bekers. Er mogen geen plastic bekers gebruikt worden op de belvloeren.

 

Artikel 7 Eten en drinken

Om ervoor te zorgen dat je werkplek zo netjes en schoon mogelijk blijft, verzoeken we je om alleen in de kantine te eten en drinken. Warme en koude dranken zijn wel toegestaan op de werkvloer.

 

Artikel 8 Werkplekken

De werkplekken zijn zo goed mogelijk ingericht en voor iedereen bedoeld; je hebt dus geen vaste plek. Deze laat je altijd netjes en opgeruimd achter.

Je bent verantwoordelijk voor de werkplek die je in gebruik hebt. Wanneer er iets ontbreekt of niet goed werkt, waarschuw de ICT Servicedesk.

 

Artikel 9 Parkeren

Indien je met de auto komt, zul je de auto in de regel op een openbaar terrein moeten parkeren. P.C.S heeft eigen parkeerplekken, echter deze zijn in de basis bedoeld voor klanten.

 

Artikel 10 Garderobe

Je dient (op eigen risico) jassen, tassen, petten, helmen, paraplu’s en dergelijke bij de kapstok achter te laten. Je mag een kleine tas meenemen naar je werkplek.

 

Artikel 11 Aansprakelijkheid

P.C.S. is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen. Het meenemen van waardevolle voorwerpen naar je werk wordt afgeraden.

 

Artikel 12 Privé bellen of gebeld worden

Het is niet toegestaan onder werktijd privé te bellen of gebeld te worden. Mocht het noodzakelijk zijn privé te bellen, dan moet je daarvoor toestemming vragen aan je leidinggevende. Bij dringende privé gevallen is P.C.S altijd bereikbaar. De regel blijft dat mobiele telefoons uitgeschakeld dienen te zijn tijdens werktijd.

 

Artikel 13 Mobiele telefoons

Het is niet toegestaan om tijdens je aanwezigheid in de werkruimtes je mobiele telefoon te gebruiken. Je dient je mobiele telefoon bij het binnentreden in de werkruimtes uit te schakelen en op te bergen (b.v. in je tas).

 

Artikel 14 Computers

Computers en netwerk zijn alleen voor zakelijk gebruik. Persoonlijke bestanden, zoals screensavers mogen niet op de pc of het netwerk worden opgeslagen. Zie ook de Gedragsregels Informatie Beveiliging!

 

Artikel 15 Internet en e-mail gebruik

Het is niet toegestaan (tenzij het project gerelateerd is) om zonder toestemming van je leidinggevende (oneigenlijk) gebruik te maken van internet

 

Artikel 16 Personeelsoverleg

De directie vindt een regelmatig overleg tussen Team Leaders en Management zinvol.

 

Artikel 17 Kleding

Geen jassen op de belvloer

Geen sporttassen, boodschappentassen op de belvloer (handtas toegestaan).

Geen hoofddeksels (m.u.v. geloofsovertuiging).

Bovenkleding met korte mouw en niet laag uitgesneden (diep decolleté).

Heren: lange broek.

Dames: lange broek of rok/jurk tot midden dijbeen met panty egaal van kleur.

Ondergoed niet zichtbaar.

Geen out-of-bed look kleding. Geen strandkleding.

Dicht schoeisel. Open wreef toegestaan voor vrouwen (pumps, sleehak).

Geen aanstootgevende teksten op kleding.

Verzorgd kapsel.

Tattoo’s bedekken voor zover mogelijk.

Piercings uit of bedekken d.m.v. bijvoorbeeld een pleister of huidkleurige piercing dragen.

 

Artikel 18 Rooster

De openingstijden bij P.C.S. zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 21:00 en op zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur. Begin je om 09.00 uur, dan graag 08.45 uur aanwezig om op tijd in te loggen.

 

Mocht je onverhoopt te laat komen, meld dat dan persoonlijk bij je leidinggevende en via de P.C.S. receptiedesk (en met de reden uiteraard) op 036- 31 00 111.

 

Je werktijden worden bepaald door het rooster dat voor jou wordt gemaakt. Via je je leidinggevende kun je je voorkeur(en) aangeven. Het werkaanbod is te allen tijde leidend. Het kan dus zijn dat we je voorkeur niet kunnen honoreren.

 

Artikel 19 Pauzes

Je hebt recht op de pauzes die in het rooster staan aangegeven. Om de bereikbaarheid van de afdeling te garanderen is het van belang dat je ook dit deel van het rooster zorgvuldig nakomt. Ruilen van pauzetijden met collega’s is alleen toegestaan in overleg met je leidinggevende. Ben je nog in gesprek met een klant, dan rond je het gesprek af en ga je hierna met pauze.

 

Artikel 20 Feestdagen

Minimaal drie van de nationale feestdagen wordt verwacht dat je beschikbaar bent.

 

Artikel 21 Verlof

Er worden meerdere soorten verlof gehanteerd. Afhankelijk van het soort verlof gelden er bepaalde randvoorwaarden.

Het toekennen van verlof wordt beslist door de planner. Het toekennen van verlof is mede afhankelijk je openstaande verlofsaldo.

 

Artikel 22 Ziekmelden

Hoewel we hopen dat je gezond blijft, kan het natuurlijk voorkomen dat je een keer te ziek bent om te komen werken. Mocht dit het geval zijn dan verwijzen we je naar het intranet voor de afspraken rondom het ziek en weer beter melden. Als je hier vragen over hebt kun je terecht bij je leidinggevende.

Als stelregel geldt: ziekmelden doe je tussen 08.00 en 09.00 uur bij de receptie, bereikbaar op telefoonnummer 036-3100111 (voor Almere)

 

Artikel 23 Sanctiebeleid
Indien de huisregels (o.a. gebruik mobiele telefoon, internetgebruik, arbeidstijden, taalgebruik, kledingvoorschriften, parkeren op parkeerplekken van een andere organisatie, roken voor de deur of andere zaken waar P.C.S waarde aan hecht) niet worden nageleefd dan volgen er sancties. Allen zijn na te lezen in het Bedrijfsreglement op Intranet.

 

Artikel 24 Social Media Beleid
Iedere medewerker is volledig naar verwachting verantwoordelijk voor zijn of haar daden online en dient gezond verstand te gebruiken wanneer zij deelnemen aan sociale media. Wij zien dit als een wisselwerking tussen werknemer en werkgever: wij stellen ons loyaal en integer naar jou op, en verwachten hetzelfde van jou naar ons toe.

 

Ongeacht de locatie of het type van betrokkenheid, gelden deze regels voor alle sociale media-activiteiten:

 • Vertegenwoordig P.C.S niet op een onjuiste of misleide manier
 • Verspreid of plaats geen vertrouwelijke informatie via Social Media.
 • Geef je niet uit als woordvoerder van P.C.S.
 • Doe niet mee aan persoonlijke aanvallen. Dit omvat: grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen of ander gedrag dat beledigend of cultureel/religieus gevoelig kan zijn.

Opdracht 1: Waarom maken wij gebruik van een bedrijfsreglement?

 • Om ervoor te zorgen dat jij als werknemer een helder overzicht hebt van wat wel mag en niet mag, en die er tegelijkertijd voor zorgen dat we een fijne werksfeer behouden
 • Het bedrijfsreglement staat los van je arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaardenreglement en wordt dus vooral als handboek gebruikt door de teamleiders in hoe zij jou aansturen

Opdracht 2: Calamiteiten (vul de lege plekken in)

Bij calamiteiten waarschuw je altijd . Bij noodsituaties bel je .

 

Opdracht 3: Stelling

 • Als je ziek bent, bel je in ieder geval een kwartier voordat je dienst begint. Dus als je om 13.00 uur zou moeten beginnen, moet je uiterlijk vóór 12.45 uur gebeld hebben
 • Ook als je pas om 13.00 uur moet beginnen, bel je die ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur de receptie

Opdracht 4: Een aantal huishoudelijke regels op een rijtje. Wat is waar?

 • Eten op de werkvloer mag niet, drinken wel
 • Je mobiele telefoon mag je bij je houden op de werkvloer, ook op tafel, als je hem maar niet gebruikt
 • Roken voor de deur mag, als je maar zorgt dat je niet in de weg staat voor collega's of klanten
 • Verdovende middelen op het werk zijn niet toegestaan
meerdere antwoorden zijn mogelijk

Opdracht 5: Social Media beleid. wat is waar?

 • Je mag je niet mengen in ruzies of discussies over P.C.S Social Media. Maar als er een persoonlijke aanval op P.C.S wordt gedaan, mag je daar zeker als woordvoerder op reageren
 • Je mag geen vertrouwelijke informatie over P.C.S op Social Media delen, bijvoorbeeld over de nieuwste propositie van KPN, ook niet als je dit al wel getraind hebt gekregen

Opdracht 6: Kledingvoorschriften. Het is zomer en warm...

 • Als het heel erg warm is op de afdeling, mag je afwijken van de kledingvoorschriften, en gewoon een korte broek/kort rokje en slippers aantrekken
 • Je jas mag niet mee op de belvloer, ook niet als het een dunne jas is die je zo over de leuning van je stoel kunt hangen
 • Petten zijn, net als hoofddoeken uit geloofsovertuiging, toegestaan. Ook een pet is tenslotte onderdeel van je identiteit
 • Je kleding moet representatief zijn, ook omdat we op elke moment een klant op de vloer kunnen krijgen
meerdere antwoorden zijn mogelijk

'Ondertekening' en Toestemming

Door het doornemen van deze E-learning verklaar jij kennis te hebben genomen van onze normen en waarden, de daarbij behorende (gedrags)regels en geef je je akkoord op het naleven hiervan in de praktijk. Mocht je je niet houden aan de hiervoor genoemde regels, dan kan P.C.S ervoor kiezen om het sanctiebeleid toe te passen.

Tevens geef je middels het doen van deze E-learning toestemming dat (jouw) gesprekken opgenomen kunnen worden voor trainingsdoeleinden, en in voorkomende gevallen gedeeld kunnen  worden met opdrachtgevers.

Inhoud zonder titel

We hebben het gehad over P.C.S: wie zijn wij? Waar staan wij voor, hoe zit onze bedrijfsvoering in elkaar en wie is wie?

Ook hebben we de Informatie Beveiliging en alle Gedragsregels omtrent het Bedrijfsreglement met je besproken. In de volgende deelmodule bespreken we het jargon en de KPI's binnen jouw werk.