VVtool instructies voor vervangers

Welkom bij de vervangers tutorial voor de Vervangingstool. Deze tutorial is gemaakt om stap voor stap de functies van de VVtool door te nemen die relevant zijn voor vervangers, waarbij zoveel mogelijk uitleg wordt gegeven over de mogelijkheden en beperkingen van de VVtool. Vergeet niet bij het afsluiten van deze tutorial op het deuricoontje bovenaan te klikken en dan 'finish course' te selecteren. Heeft u nog vragen of is iets nog onduidelijk? Raadpleeg dan ook eens onze FAQ pagina: https://support.vvtool.nl/scp/kb.php

Persoonlijke instellingen aanpassen

Klassen en specialisaties doorgeven.

Om uw persoonlijke instellingen aan te passen moet u naar uw persoonlijke instellingen pagina gaan. Dit kunt u doen door op de groene knop rechtsboven in uw scherm te klikken (zie afbeelding 1).


In het overzicht wat opent, kunt u de klassen aanvinken waarin u werkzaam wilt zijn en andere specialisaties, lesmethodes of certificaten die uw schoolbestuur open gezet heeft. (afbeelding 2)

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid doorgeven op de site

Als vervanger ontvangt u onderstaande e-mail om uw beschikbaarheid door te geven. Let op: de tekst kan afwijken per bestuur. Wat moet u met deze mail? Dat leggen wij u uit aan de hand van de volgende stappen:

Stap 1

Door op de blauwe knop in de mail (zie onderstaande afbeelding) te klikken, opent een nieuw scherm waar u snel uw beschikbaarheid en uw gegevens kunt updaten. 
 


Stap 2

  • Vul altijd uw beschikbaarheid in, ook al is het pas over 3 maanden, grijze dagdelen zijn onbeschikbaar(of niet ingevuld), blauwe dagen zijn beschikbaar.
  • U kunt dagen aanvinken en middels de knoppen 'Geselecteerde beschikbaar' en 'Geselecteerde niet beschikbaar' in één keer de geselecteerde dag(en) voor de getoonde maand beschikbaar melden.
  • Ook kunt u met de knoppen 'Alles beschikbaar' en 'Alles niet beschikbaar', de hele maand in één keer wel of niet beschikbaar melden.
  • Daarnaast kunt u ook op losse dagdelen klikken en zo uw beschikbaarheid doorgeven.

Beschikbaarheid doorgeven op de app

Als u de app voor vervangers gedownload hebt, kunt u inloggen met uw gebruikersgegevens. Hiervoor moet u een aantal stappen doorlopen:

Stap 1

Uw beschikbaarheid kunt u doorgegeven door in het menu op 'Uw beschikbaarheid' te klikken.

Stap 2

In de kalender die u voor u krijgt, kunt u op een dag klikken. Dan komt er voor betreffende dag een pop up waarin u per dagdeel op een schuifje kunt klikken om uw beschikbaarheid door te geven.

Op de afbeelding ziet u bij de ochtend hoe het schuifje eruit ziet als u beschikbaar bent(groen), bij de middag hoe het schuifje eruit ziet als u niet beschikbaar bent(wit).

App voor vervangers

App installeren

De app is te downloaden in de WindowsPhone store, iTunes en in de Google Playstore onder de naam 'app voor vervangers'. 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor de juiste store.
Android Salure
Android
Apple Salure
iOs
WP Salure
Windowsstore
 

Inloggegevens app

U heeft inloggevens nodig van de school waarbij u bent aangesloten. Heeft u geen mail met inloggegevens ontvangen, dan kunt u uw school daarvoor een verzoek sturen.

Bent u uw wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

U kunt dan naar de inlogomgeving van uw bestuur gaan, door naar de volgende link te gaan, let op, vervang 'uw bestuur' in de link door de naam van uw bestuur.

https://uwbestuur.vvtool.nl/login/beschikbaarheid

Klik op 'inloggegevens voor de mobile app aanvragen. Vul uw emailadres in (waarop u mails van uw bestuur krijgt).

Vragen en ondersteuning

Knowledgebase en support

Veel aanvullende informatie en veelgestelde vragen zijn opgenomen in onze knowledgebase (FAQ)

Hieronder een aantal links naar pagina’s op de knowledgebase. Houd Ctrl ingeduwd terwijl u op de link klinkt, om deze direct te openen.

Links:

1.    Inloggen als vervanger  

2.    Ik klik op bevestig maar zie geen dagdelen staan. Wel gegevens van de school  

3.    Ik zie envelopjes staan in mijn planning maar heb geen invalverzoek gekregen.  

4.    Invalverzoek bevestigen  

5.    Beschikbaarheid email blijft maar komen. Wat moet ik doen?  

Mocht u een vraag hebben waar u niet uitkomt, of een overige opmerking hebben, dan kunt u mailen naar support@vvtool.nl, of een ticket openen op https://support.vvtool.nl/