Introductie

Dit is de introductie van de basis training medewerker bediening

Introductie

Welkom

Hallo,

Welkom bij Horeca University. 

Jouw e-learning programma om snel een horeca professional te worden.In deze e-learning cursus leer je de basis om jouw gasten goed en snel te helpen.Namens het team van Horeca University wensen wij je veel plezier!

Horeca?

Horeca?

Jij werkt sinds kort in de horeca of gaat er binnenkort in werken. De horeca is een dynamische en erg leuke branche om in te werken. Je weet nooit wat je die dag gaat mee maken en welke mensen je gaat ontmoeten. Waar vindt je dat nou?Horeca staat voor 

HOtel

REstaurant

CAfe

Maar eigenlijk staat het voor alle bedrijven waar eten en drinken wordt geserveerd, maar dan wel met een belangrijke toevoeging. Service.

Service

Service

Service is een woord wat je nog vaak gaat tegenkomen en horen.Verderop in deze training gaan wij dieper in op service, maar om je alvast een beetje een idee te geven.

“Service is een niet tastbare dienst die door iedereen anders wordt ervaren en waarvan iedereen andere verwachtingen heeft.”

Het is een hele mond vol, maar het dekt wel de hele lading. Wat voor de ene persoon service is, wordt door de andere persoon als negatief of neutraal ervaren. Het is aan jou om daarop in te spelen en dat maakt jouw werk juist zo leuk en als je dat goed kan, dan ben jij een echte professional.

Bedrijfsformule

Bedrijfsformule

Er zijn in de horeca vele soorten bedrijven. Zo valt de fast-food onder de horeca maar ook een restaurant met 3 Michelin sterren. De term horeca is daarom redelijk beperkend.Ieder bedrijf heeft een eigen bedrijfsformule en een eigen doelgroep. Wel heeft ieder bedrijf maar 1 doel, de gast het zoveel mogelijk naar de zin maken.Vanaf nu zullen wij het als we onze klanten bedoelen, spreken over gasten. Want in de horeca hebben wij geen klanten, maar gasten.

Waar staat de afkorting Horeca voor?

  • Hotel, Restaurant, Cafetaria
  • Hotel, Restaurant, Café