Snöskoter och ATV advanced

Här får du lära dig mer om snöskotrar

Olika snöskotermodeller

Sportskotrar

En sportskoter har kort matta, men i regel med lite högre kammar. Modellerna har enkeldynor och är därför inte anpassad för att man åker två på dem. Då mattan är relativt kort är maskintypen ej anpassad till lössnökörning.  Chassiet är istället utvecklad för sportigare körning där underlaget är hårt och ibland ojämnt och slagit. Stötdämparen är ofta hårt ställd för att passa just denna typ av körning.

Motorerna finns i olika storlekar. Normalt ligger effekten från cirka 100 hk och uppåt. Nedan visas Lynx RAVE 600 (till vänster) samt Lynx RAVE 800 (till höger). Effektmässigt skiljer det ca 25 hk mellan modellerna, dock upplevs ingen nämnvärd effektskillnad på en hård skoterled då variatorn (utväxlingen) är kalibrerad för optimal acceleration.

Bland icke skoteråkare har det bildats myter om att sportskotrar är extremt effektstarka, men i själva verket bygger många touringmaskiner på samma grundkoncept vad gäller till exempel motorer och kamhöjden på mattorna.

 

Touringskotrar

En touringskoter har lång smal matta, halvlåga kammar, dubbeldyna och är oftast utrustade med elstart, packlåda och mjuk fjädring/dämpning. Är vanlig som familjeskoter och används flitigt som uthyrningsskoter.

 

Mountainskotrar (Deepsnow)

En mountainskoter har långa högkamsmattor (över 40 mm). De är extremt lätta med relativt hög motoreffekt, oftast utan elstart och allt oftare är de tillverkade i exklusiva material för att spara vikt. De har mjuk dämpning för bättre bärighet på snö. De är helt och hållet utformade för att köra i djup snö och ospårad terräng, därför har modellen låg utväxling för bättre kraft och lägre topphastighet.

Nedan visas Ski-doo Summit 800 (till vänster) samt Polaris PRO RMK 600 (till höger). Effektmässigt skiljer det ca 25 hk mellan modellerna. Många väljer att köpa en effektstarkare modell för att ha tillräckligt med bottenkraft i motorn vid körning i djup blöt snö samt i områden där man inte har tillräckligt med fart att kunna ”flyta” på snön.

Arbetsskotrar (Utility)

En arbetsskoter har lång och ofta bred drivmatta (bredbandare), i vissa fall två drivmattor i bredd (dubbelbandare). I regel har den också dubbeldyna, stark motor och variator bestyckad för låg fart. På senare tid har utvecklingen på effekten, fjädringen och komforten på dessa maskiner inneburit att dessa skotertyper alltmer används även som touringmaskiner och mountainmaskiner.

Nedan visas Lynx 49 Ranger 600 (till vänster) och Yamaha RS Viking (till höger). 

 

Veteranskoter (Vintage)

En veteranskoter är en maskin som tillverkats från snöskoterns födelse på tidigt 50-tal fram till mitten på 80-talet. Enligt många entusiaster är det bara maskiner som har hjulboggi som är veteranskotrar. Tidiga snöskotrar på 50- och 60-talet hade dock ofta glidboggi av trä, som till exempel Polaris SnoTraveler modell K70-D från 1963 (den vänstra bilden nedan).

 

Olika ATV-modeller

ATV - arbetsfordon

4-hjuling, 6-hjuling och Mule (Kawaski)

 

 

 

 

Quadricycle (Quad)

Sportigare typ av 4-hjuling oftast registrerad som motorcykel och är oftast bara bakhjulsdriven. Den här typen försäkrar vi inte oavsett om den i undantagsfall är registrerad som terrängfordon. Ett exempel på Quad är Yamaha Raptor

 

Skoterns delar

Ytterligare förklaringar

​Kammar - Mattans (drivbandets) profil 

 

 

Boggi - Den fjädrande delen som spänner ut drivmattan. För snöskoter finns två typer av boggi: hjulboggi och glidboggi. Idag är glidboggin den överlägset vanligaste konstruktionen och alla stora snöskotertillverkare använder denna typ av konstruktion.


Variator - Skoterns utväxling från motor till drivaxel
 


Variatorrem - Variatorns drivrem

 


Enkeldyna

 


Dubbeldyna

 

Stora tillverkare

BRP

  • tillverkar Lynx och Ski-Doo...

Skoterklubbar

Det finns närmare 250 aktiva skoterklubbar i Sverige. Antalet medlemmar per klubb är i genomsnitt 200. Sveriges största skoterklubb, Nolaskogs skoterklubb, har närmare 3 000 medlemmar. 

Ett vinnande samarbete

Vi satsar helhjärtat på snöskoterförsäkring och vill bli skoterägarnas förstahandsval. Ett utvecklat samarbete med skoterklubbarna är en viktig del i den satsningen. Genom ett klubbavtal med oss får skoterklubben en årlig återbäring på 10 % av det medlemmarna betalar i försäkringspremie. Dessutom får klubbens medlemmar 10 % rabatt på våra redan förmånliga premier.

Skoterfonden

Vi startade Skoterfonden 2012 och har sedan dess delat ut 100 000 kronor ur fonden varje år. Skoterklubbar som har ett klubbavtal med oss kan söka pengar till projekt som främjar skoteråkning, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse. Hittills har 4-6 klubbar per år fått pengar ur fonden för att bland annat rusta upp leder, bygga raststugor och stötta unga förare.