Welkom bij Karwei

Er zijn in Nederland veel bouwmarkten, maar er is maar één KARWEI. Zoals we tijdens de Kick Off hebben besproken, willen wij in 2020 de meest klantgeliefde bouwmarkt van Nederland zijn.

Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?

We gaan dit samen met jou bereiken door de Hostmanship filosofie toe te passen om zo het verschil te kunnen maken. We willen onze klanten nog meer het gevoel geven dat ze welkom zijn, de verwachting van klanten overtreffen en elke klant steeds weer een WOW-gevoel geven.

Maar waarmee maken we het verschil? Waar staat KARWEI voor en misschien nog wel belangrijker: voor wie is KARWEI er? Wie is onze klant? In deze digitale app gaan we met deze vragen aan de slag. Dit gaat je niet alleen helpen om van KARWEI de meest geliefde bouwmarkt te maken, je werk wordt er ook leuker van! Dit kan je uiteraard niet alleen en daarom doen we dit als team.

Veel plezier en succes met alle opdrachten.

Hostmanship

Hostmanship - De kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn

Tijdens de workshop bij jullie in de bouwmarkt heeft de Bouwmarkt manager jullie meegenomen in de doelen van Welkom bij KARWEI. De trainer heeft met jullie meegenomen in de vraag: Hoe kunnen wij als KARWEI de meest klantgeliefde bouwmarkt van Nederland worden. Wat is het verschil tussen goede service (Oké: een 7 of een 8 als klantwaardering). En hoe kunnen we het verschil maken (wow moment: 9 of een 10!).

3 Niveaus

Hostmanship kent 3 niveaus:

 1. Het verwelkomen van klanten - het werken met de vraag: Waarom komen klanten bij ons? Wat is hun Klantreis? En met welke emotie komen ze?
 2. Het verwelkomen van elkaar - Hoe gaan we met elkaar om als team? Wat zijn onze talenten en kunnen we deze benoemen van elkaar? Hoe geven we complimenten?
 3. Het verwelkomen van jezelf - Hoe zorg jij er voor dat je iedere dag een 'turquoise dag' hebt. Of hoe stuur jij op je 'grijze dagen'? Zorg je goed voor jezelf en bewaak je je grenzen?

7 Principes

Hostmanship gaat uit van 7 principes:

 1. De wil om te dienen - Vind je het leuk om mensen te helpen, of werk je liever met klanten?
 2. Verantwoordelijkheid nemen - Durf je buiten de gebaande paden te handelen?
 3. Het geheel - Als organisatie wordt je door klanten beoordeeld op alles wat je laat zien (reclame, folder, winkel, acties, enz)
 4. Dialoog - In gesprek met een anders wordt een discussie vermeden (ja maar...., ik vind....) door deze om te buigen met open vragen (Wat is uw gevoel... Hoe ziet u een oplossing...)
 5. Consideratie - Kan je je inleven in een ander en er ook naar handelen (behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden)
 6. Kennis - Naast vakkennis gaat dit ook over de kennis van de klanten (persona's): Waarom komen ze hier?
 7. Plezier - De 6 bovenstaande principes kunnen zonder plezier nooit tot een wow gevoel leiden.

AUW

Hoe herken je een AUW moment?

Als het niet goed gaat dan ervaart niet alleen de klant dat, maar jijzelf vindt het ook niet fijn. 

Stelling:

Het is een (negatieve) EMOTIE en klanten willen dan als mens geholpen worden: 'Snap je waar de emotie vandaan komt en kan je deze benoemen?'

 • Dit klopt helemaal!
 • Dit is niet correct

WOW

Wow

Een wow-tje is meestal iets kleins dat een glimlach op je gezicht tovert. Iets waar de klant blij van wordt, maar jij ook. Het geeft je energie. De klant ervaart dat hij/zij geholpen wordt zoals hij/zij graag geholpen wil worden. Het gaat niet over WAT er wordt gedaan, maar HOE je dit doet.

 • Ik creëer dagelijks wow-tjes
 • bananen zijn krom

Wie zijn wij als KARWEI?

Waarom ... Decoratief?

Wij snappen dat mensen niet alleen goed maar ook mooi willen wonen. Daarom vind je bij KARWEI alles om niet alleen je huis en je tuin te verbeteren, maar óók te verfraaien. Van het perfect afwerken van wanden, vloeren en ramen tot het inrichten met mooie meubels en accessoires.

Woonbladen, beurzen, woonprogramma's en bloggers: we volgen de woonmode op de voet. We weten alles over de laatste trends in kleuren en materialen.

Wat versta jij onder 'Decoratief'?

Benoem waar jij aan denkt bij het woord 'Decoratief'.

Waarom... Behulpzaam?

Keuzes maken is vaak lastig, daarom doen we er alles aan om het kiezen zo makkelijk mogelijk te maken. We inspireren en geven heldere informatie op de juiste momenten: in de winkel

op onze website

op social media

en tijdens beurzen en events.

We zorgen er voor dat iedere klant voelt: 'Ik kan het en ik heb de juiste keuze gemaakt.'

We zijn altijd nieuwsgierig naar onze klanten. Wat willen ze bereiken, waar dromen ze van? En hoe kunnen wij ze daarbij helpen die te realiseren?

Waarom vind jij het leuk om mensen te helpen?

Hostmanship gaat over...

Het verwelkomen van...

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

 • Het verwelkomen van jezelf, elkaar en de gast
 • Het verwelkomen van Marnix
 • Iemand een schop onder zijn hol kunnen geven.