Realworks, de basis

Realworks vormt de basis van alles achter de schermen bij Staete Makelaars. Het systeem zit boordevol data en informatie. Niet alleen wordt de volledige portefeuille beheerd in Realworks, ook alle relaties worden hierin opgevoerd, is de financiële administratie terug te vinden in Realworks en kun je zelfs je telefoontoestel koppelen aan het systeem.

Daarom is het belangrijk om te beginnen bij het begin. De opbouw van Realworks. In deze cursus worden achtereenvolgens het beginscherm, projecten, relaties, correspondentie en de relatie-/projecthistorie behandeld.

Inloggen en het dasboard

Inloggen

Inloggen in Realworks kan via de website: http://crm.realworks.nl. Je kunt hiervoor gebruikmaken van je persoonlijke gebruikerscode en het bijbehorende wachtwoord.

 

 

Tip: Je kunt ook thuis inloggen via de website: crm.realworks.nl. Mogelijk ontvang je dan wel een SMS met een beveiligingscode na het invoeren van je gebruikerscode en wachtwoord. Dit is een extra beveiliging die is ingebouwd voor als je buiten onze kantoren inlogt.

Het dashboard

Na het inloggen kom je in het dashboard. Het beginscherm van Realworks is voor iedere gebruiker in te richten naar wens. Zo kunnen weerberichten, jarige collega’s en belangrijke data (transporten, inspecties, ontbindende voorwaarden, etc.) in één oogopslag worden bekeken. Afhankelijk van je werkzaamheden kun je het dashboard inrichten naar eigen wens.

 

Klik op een blok en versleep deze om de indeling te wijzigen. Laat los als deze op de gewenste positie staat.

 

 

Klik rechtsboven op het plusje om nieuwe widgets toe te voegen.

Ga met je muis over een widget en klik op het kruisje in een widget om deze te verwijderen.

 

Menu's

​Actiemenu

De bovenste balk in Realworks blijft altijd in beeld. Door links op het logo van Realworks te klikken keer je terug naar het dashboard.

Door met je muisaanwijzer over het 'hamburgermenu' (drie horizontale streepjes) te gaan kom je in het actiemenu terecht. Hier vindt je snelkoppelingen voor het aanmaken van een nieuwe e-mail of het toevoegen van een ageda-item.

 

​Menu

Aan de linkerzijde tref je het menu. Hier krijg je toegang tot alle functies van Realworks. Het is mogelijk om 'favorieten' in te stellen. Deze komen dan bovenaan in het menu te staan zodat je hier altijd snel naartoe kunt. Favorieten stel je in via de persoonlijke instellingen.

Het menu kan worden ingeklapt zodat je meer ruimte overhoudt voor de inhoud. Dit doe je door onderaan in het menu te klikken op het pijltje naar links.

 

Instellingen

​Je persoonlijke instellingen kun je benaderen door rechtsboven op je naam te klikken. Hierdoor klapt een menu open vanwaar je óók de telefoniekoppeling kunt activeren. Hiermee zorg je ervoor dat Realworks bij iedere inkomende en uitgaande oproep een scherm opent genaamd: call-registratie. Indien het nummer van de oproep wordt herkend zal direct de beschikbare relatiehistorie worden getoond. Zo weet je bijvoorbeeld direct over welke afspraak de betreffende klant belt.

 

Telefoniekoppeling

Zodra je bent ingelogd in Realworks zul je een koppeling kunnen maken tussen je telefoontoestel en Realworks. Dit zorgt ervoor dat Realworks bij iedere inkomende en uitgaande oproep een call-registratie zal openen. Hierin vindt je de relatiehistorie terug behorende bij degene die belt of die gebeld wordt.

Je brengt deze koppeling tot stand door rechtsboven te klikken op je naam.

 

In het menu wat uitklapt klik je vervolgens op het rode telefoon-icoontje.

 

Het telefoon-icoontje zal direct groen worden. Daarmee is de koppeling geslaagd.

 

Het kan zijn dat je in je scherm een melding krijgt om de java koppeling te activeren. Indien je de melding krijgt dan kun je deze uitvoeren.

 

Hoe open je het instellingenmenu?

 • Via het 'hamburgermenu' bovenaan
 • Via het menu wat opent door te klikken op je naam
 • Via het favorietenmenu
 • In het Realworks menu aan de linkerzijde

Welke handelingen verricht je voor het tot stand brengen van de telefoniekoppeling?

 • Klikken op het rode telefoon-icoontje
 • Het instellingenmenu openen
 • Klikken op je naam, rechtsboven in Realworks
 • Een bestandje downloaden via de knop naast het telefonie-icoontje.

Welk Realworks menu, hoort bij welke actie?

 • Telefoniekoppeling
  Rechtsboven op je naam klikken
 • Snel een nieuwe e-mail maken
  Actiemenu
 • Toegang tot alle functies in Realworks
  Menu linkerzijde

Hoe maak je het menu aan de linkerzijde compacter?

Hieronder zie je een afbeelding van het beginscherm in Realworks. In Realworks kun je het menu aan de linkerzijde inklappen. Klik op de juiste plek in de afbeelding om dit te doen.