T-Mobile Forum

Op het moment van schrijven (juni 2016) hebben we ongeveer 239.000 leden, een enorm aantal klanten dat nog altijd gestaag stijgt met honderden aanmeldingen per week. Dit maakt ons de grootste community, waar we natuurlijk onwijs trots op zijn!

Waarschijnlijk één van de meest unieke en gave aspecten van het forum zijn onze Klantexperts. Zo’n 20 klanten die zich inzetten om andere klanten te helpen met al hun vragen en problemen. Ongeveer 50% van de vragen wordt opgepakt door onze Klantexperts en zij leveren heel bruikbare informatie over netwerk, toestellen, software enzovoorts. De Klantexperts zijn hoofdzakelijk actief op het forum, maar ondertussen hebben zij hun service uitgebreid naar Twitter (https://twitter.com/klantexperts) en via een eigen website (http://www.klantexperts.nl/).

 

What's in it for me?

Waarom zou ik een forumaccount aanmaken?

Met meer dan 200.000 klanten verzameld op 1 kanaal heb je het ideale klankbord in handen. Klanten waarderen het zeer als ze om hun mening worden gevraagd door iemand die het product/dienst ook daadwerkelijk op poten aan het zetten is. Zij leveren dan ook graag hun ongezouten mening en kunnen behoorlijk fel zijn, maar dat er gevraagd wordt om input wordt erg op prijs gesteld!

 

 

Hoe maak ik een account aan?

Aanmaken van een forum account

Het aanmaken van een account is simpel. Op het forum kun je rechts klikken op ‘Aanmelden’. Hier kun je inloggen met je My T-Mobile account. Heb je nog geen My T-Mobile account dan kun je er een aanmaken (met je zakelijke nummer). Vervolgens kies je op het forum een gebruikersnaam en vul je je e-mailadres in. Je hebt nu een forum account! Rechts op het forum zie je jouw accountgegevens

Instellingen

Onder het kopje ‘Instellingen’ kun je onder andere kiezen of je notificaties en privéberichten wilt ontvangen. Als je een e-mail wilt ontvangen wanneer iemand reageert in een topic waarin jij hebt gereageerd zet dan ‘Ontvangen notificaties van je favorieten’ én ‘Voeg topics automatisch aan favorieten toe’ allebei op ‘Ja’.   

 

Je profiel

Rechts bij je accountgegevens kun je ook kiezen voor ‘Mijn profiel’. Hier kun je een foto uploaden. Het is het leukste als je een foto van jezelf uploadt zodat mensen een echt beeld van je krijgen. Ook kun je in dit gedeelte aangeven wat je beroep is, je interesses zijn en van welk type toestel je gebruik maakt. Onderaan deze instellingen kun je ook een handtekening achter laten. Dit is een regel tekst die onder ieder bericht zichtbaar is.  

Als T-Mobile Medewerker op het forum

Inhoud zonder titel

Heb je een account aangemaakt, stuur dan een e-mail naar amy.pieplenbosch@t-mobile.nl. Zij zal er vervolgens voor zorgen dat je account het T-Mobile logo krijgt en je ‘T-Mobile medewerker’ bij je naam te zien krijgt. Je kunt jezelf vervolgens voorstellen in het voorstel topic voor T-Mobile medewerkers.

Een topic aanmaken?

Hoe maak ik een topic aan?

Je kunt nu een topic aanmaken. Kijk op het forum bij de subcategorieën waar jouw topic het beste tussen past. Onder ‘Life is for sharing’ vind je de categorie ‘denk mee met T-Mobile’. Hier kun je feedback vragen aan forumleden over een product of dienst. In een subforum kun je klikken op ‘Maak een nieuw topic aan’. In het volgende scherm kun je het topic aanmaken. Wanneer je op ‘Opmaak’ klikt krijg je een pop-up te zien over de tektsopmaak. Zo kun je bijvoorbeeld een hyperlink plaatsen door ‘[url=-link naar pagina-] klik hier[/url]’ te gebruiken of tekst dik-gedrukt maken door ‘[b]-tekst-[/b]’ te gebruiken. Onder aan het tekstvak kun je ook een afbeelding een video of een poll toevoegen. Betreft jouw topic een vraag dan kun je het vinkje laten staan. Betreft het geen vraag vink dit dan uit voor je het topic plaatst.

Reageren

Tone of voice, frequentie en emotie van de klant

We willen het forum het liefst zo laagdrempelig mogelijk houden, in plaats van ‘u’ gebruiken we dan ook ‘je’ en we houden het liefst dan ook zo sociaal mogelijk. Het is wel belangrijk dat, wanneer je een topic start, je de klanten regelmatig van updates en ontwikkelingen voorziet. Topics waar naar klanten hun mening wordt gevraagd, maar geen follow-up op komt bloeden al snel dood.


Met klanten in gesprek gaan is soms eng of spannend, dat weten wij dondersgoed! Alleen wordt een klant alleen maar bozer en meer ontevreden als ‘ie genegeerd wordt. Ga dus altijd het gesprek aan met de klant, durf eerlijk te zijn als je iets niet weet en beloof geen dingen die je niet waar kunt maken!

.

Help? Ik kom er niet uit!

Inhoud zonder titel

Gelukkig zit er altijd wel iemand in Den Haag (Hub) of Arnhem (begane grond) die je graag wilt helpen met al je vragen! Als je wilt kunnen we je zelfs een spoedcursus geven, zodat je volledige beslagen ten ijs kunt komen. Ook is er altijd een stoel beschikbaar om bij ons in de Social Hub te komen zitten, we kunnen je dan live helpen.

 

Voel je vrij om iemand van het forumteam te mailen voor vragen en ondersteuning:

Amy Pieplenbosch
David Kers
Issam Razza
Hajar Kerkri
Thalina Kardux-Koeleman