Kenniskaart Verzekeringen bij WML

Deze cursus gaat over verzekeringen bij WML. Binnen WML zijn er een behoorlijk aantal verzekeringen en deze worden allemaal beheerd door collega's. Met deze e-learning leer je hoe verzekeringen werken, hoe je ze kunt aanvragen, maar ook over de rol van de beheerder binnen WML.

Heb je vragen over de e-learning, neem contact op met Sven Kok. Heb je inhoudelijke vragen over verzekeringen, neem dan contact op met Pascalle van der Linden

Wat is een verzekering?

Basiskennis verzekering

Vanuit de rechtspraak

Verzekeringen bestaan in vele soorten en maten. Hun belangrijkste kenmerk is risicospreiding. Iemand die zich verzekert tegen een bepaald risico hoopt dat als dat risico intreedt, een verzekeraar het voor hem opneemt. Verzekeren is in veel gevallen verstandig.

Wie nalaat zijn woonhuis tegen brand te verzekeren, neemt voor lief dat hij de schade in zijn eentje moet dragen als het huis op enig moment door brand beschadigd raakt of verloren gaat. 

Wie nalaat zijn wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, loopt het risico dat hij de schade van een ander moet betalen, mocht het gebeuren dat hij een ander onverhoopt schade berokkent. Zeker als sprake is van letselschade kan het om grote bedragen gaan. 

Een tot betaling aangesproken partij kan failliet gaan als hij zijn aansprakelijkheid niet heeft verzekerd en ook daarna tot in lengte van dagen worden aangesproken.Sommige (overheids)instanties verzekeren zich bewust niet, zoals in veel gevallen de Staat der Nederlanden. De Nederlandse overheid heeft zoveel financiĆ«le middelen dat zij in staat is elke mogelijke schade te vergoeden. 

In die positie verkeren maar weinig particulieren of bedrijven. En of u nu wilt of niet, veel verzekeringen hebben een min of meer verplicht karakter. Zo zal uw hypotheekverstrekker op grond van de leningsvoorwaarden verlangen dat u uw huis verzekert. 

Soms volgt een verzekeringsplicht rechtstreeks uit de wet. Het bekendste voorbeeld is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, kortweg de WAM. Iedereen die met een motorvoertuig de weg op gaat, moet zich verplicht verzekeren tegen het aansprakelijkheidsrisico.Match de gebeurtenis bij de verzekering

  • Persoonlijk ongeval tijdens werktijd
    Een bedrijfsongeval onder de aansprakelijkheidsverzekering
  • Persoonlijk ongeval na werktijd
    Geen bedrijfsongeval onder de " Goed werkgever"-verzekering
  • Ongeval met je dienstauto
    Autoverzekering via Athlon

KEnnis

Inhoud zonder titel