My Ambassador

My Ambassador

Good recruiting made better

My Ambassador

Where it starts (referral recruitment)

De basis

My Ambassador app

Dit is "De app" voor referral recruitment. Niet alleen is het gemakkelijk en efficient, het is "FUN" en "REWARDING".

Het voegt een spel element toe aan recruiting waarbij de spelers beloningen kunnen verdienen.

Referral recruitment

Referral recruitment

Referral recruitment is een manier van werven waarbij potentiële werknemers worden aangedragen door huidige of oud-medewerkers of relaties uit het eigen sociale netwerk. Het gaat om het gebruik maken van het informele netwerk. In Nederland komt 30% van de medewerkers via het netwerk aan een baan. Dat lijkt een mooie score, maar in de VS is dit 60% en in Italië zelfs 80%. De meeste mensen die via via aan een baan komen krijgen deze via iemand die er al werkt. Want wie kan nu beter (en authentiek) vertellen hoe het is om ergens te werken dan de mensen die er reeds werken?

Voordelen Referral recruitment

Voordelen van Referral recruitment zijn o.a.

1. Preselectie

Medewerkers weten als geen ander wie er bij de organisatie past en wie ze als collega willen hebben. Ze passen onbewust preselectie toe en zullen alleen die mensen in hun netwerk aandragen waarvan ze het idee hebben dat deze bij de organisatie past. Medewerkers willen tevens geen slecht figuur slaan intern door iemand voor te dragen die niet past.

2. Smalle funnel

Door preselectie is de funnel veel smaller. Om uiteindelijk iemand aan te nemen zijn er via referral recruitment veel minder cv’s nodig dan via welke vorm dan ook.

3. Aangedragen kandidaten blijven langer

Wanneer iemand binnen is gekomen via referral recruitment, blijkt dat deze persoon langer in dienst blijft dan gemiddeld. Dit komt enerzijds door de preselectie zoals in het voorgaande punt reeds benoemd. Anderzijds speelt ook mee dat de persoon die de kandidaat heeft aangedragen een bekende is. Dit kan ook meespelen bij het langer blijven werken.

4. Medewerkers die aandragen blijver langer

Niet alleen de medewerker die is aangedragen blijft langer dan gemiddeld. Ook de aandragers blijven langer werken. Mensen die hun netwerk aanspreken om bij dezelfde organisatie te komen werken zijn meer dan gemiddeld betrokken. Zij zullen de organsiatie niet zo snel verlaten. Daarnaast kan het ook bij de aandrager meespelen dat deze blijft werken doordat er een of meerdere mensen uit zijn/haar netwerk nu collega zijn.

5. Stimuleert betrokkenheid

Medewerkers worden gevraagd om de organisatie te helpen om nieuwe collega's te vinden. De medewerkers worden betrokken bij een gezamenlijk doel en worden zo actiever betrokken bij de organisatie.

6. Vacatures worden sneller ingevuld

Met referral recruitment worden vacatures veelal sneller ingevuld dan via de reguliere weg. Gemiddelde time to hire is in Nederland 59 kalenderdagen en de kans dat u hieronder blijft is groter met een referralprogramma.

7. Duurzaam werven

Wanneer het referralprogramma goed is opgezet en het voldoende wordt gepromoot zorgt het voor een continue instroom van bruikbare cv’s. Zelfs wanneer u niet direct een vacature heeft, kunt u op deze wijze een kwalitatieve talentpool opbouwen.

8. Ambassadeurschap

Een referralprogramma versterkt het ambassadeurschap van medewerkers voor de organisatie. Specifiek voor werkgeverschap, maar ook corporate.

9. Employer branding

Mensen geloven steeds minder reclame en steeds meer wat mensen in hun netwerk zeggen over zaken. Dit geldt ook voor referral recruitment. Wanneer een medewerker van u tegen iemand in zijn/haar netwerk vertelt wat een goede werkgever u bent, dan wordt hier veel meer waarde aan gehecht. Het versterkt uw employer brand op een authentieke manier.

10. Wervingskosten zijn lager

Last but nog least zijn over het algemeen de wervingskosten een stuk lager dan via andere wervingsmethoden. Werkgevers die de stap maken naar referral recruitment zien hun wervingskosten flink teruglopen.

How it works

Het vinden van nieuwe talenten

Collega's

Collega's worden gestimuleerd om in hun persoonlijke netwerk nieuwe talenten te vinden.  Of ze nu op het sportveld in hun kantklos klas of de verjaardag van schoonmoeder zijn. Wanneer ze geschikte kandidaten tegenkomen hebben ze nu de mogelijkheid om direct actie te ondernemen. My ambassador stimuleert iedereen om actief met recruiting bezig te zijn.

Geen vervelend papierwerk

Elke medewerker van jouw organisatie kan dankzij deze app, MyAmbassador,  op een eenvoudige manier een nieuw talent aanbrengen. Het is letterlijk een kwestie van een fotootje, naam, telefoonnummer en mailadres. Zodra deze kandidaat wordt gerecruteerd ontvangt deze kandidaat direct een uitnodiging voor een intakegesprek in de mail.

Groot bereik

Door iedereen in zijn eigen netwerk te laten laten zoeken naar talenten creëer een werkgever op een goedkope manier een groot bereik. Niet alleen wordt er al een pre-selectie gemaakt door mensen met de juiste instelling. Maar alle werknemers krijgen opdelen manier de mogelijkheid om collega's te vinden waar ze graag me willen werken.

Het verdienen van punten

Punten

Op allerlei momenten kan jouw medewerker punten ontvangen, omdat zijn of haar aangebrachte kandidaat weer een leuke of belangrijke mijlpaal behaalt. De kandidaat heeft een intake gehad, eerste training of is door de proeftijd heen. Allemaal momenten die we vieren door de betreffende Ambassador punten te geven.

Ambassadors kunnen volgen hoe hun recruits het doen én ze zien hoe de andere Ambassadors scoren!

Beloning

Wat zit er voor mij in?

Met de punten die men verdient kan men prijzen winnen. Dit kan van alles zijn een mok met je naam of een hapje eten tot een vakantie. Een bedrijf kan zelf bepalen wat ze als beloning tegen de extra inzet van hun personeel willen stellen. Uiteraard hebben ze bij "My ambassador" geweldige ideeën mochten de jaarkalenders op zijn.

Hoe werkt de app

Wat

MyAmbassador wordt aangepast naar jouw eigen organisatie inclusief huisstijl en logo en aangeboden in de app store. Elke medewerker kan dankzij de MyAmbassador op een eenvoudige manier een nieuw talent aanbrengen.

 Zodra jouw medewerker  een nieuwe kandidaat  aanbrengt ontvangt deze hiervoor creditpunten en de kandidaat een uitnodiging voor een intakegesprek. Gaat deze kandidaat naar zn intakegesprek en wordt deze aangenomen ontvangt jouw ambassador wederom punten. Het Onboarding proces is gestart

Intergratie

MyAmbassador werkt met Poolmanager, maar ook stand alone 

Natuurlijk biedt het grote voordelen als je MyAmbassador volledig geïntegreerd  inzet. Dan zijn de verschillende momenten waarop de ambassador punten ontvangt volautomatisch en kan je de standenmotor uitlezen. Stand alone is er een iets grotere rol weggelegd voor de admin. De punten moeten worden toegekend, zodat de Ambassadors hun scores in app kunnen blijven volgen.

Het spel element

Serious Games

Serious games spelen zich af in on in simulaties van de echte wereld. De doelstellingen van deze games is om problemen in jouw echte wereld op te lossen. Natuurlijk kunnen Serious Games echt heel leuk zijn om te spelen, maar de belangrijkste doelstelling is om het hoofd te bieden aan een echte uitdaging.

My ambassador is een Serious Game die jouw organisatie helpt om een cultuur te creëren warbij het normaal is om zelf je toekomstige collega's uit te kiezen en aan te nemen.

Levels

Het Algoritme is zo ontworpen dat de eerste levels vrij eenvoudig worden behaald en dat het steeds lastiger wordt om een level-up te gaan. De bijbehorende prijzen worden natuurlijk ook steeds exclusiever.

Jij bepaalt zelf welke prijzen je wilt koppelen aan welk level. Natuurlijk helpen wij met de eerste inrichting.

Het MyAmbassador Algoritme zorgt voor het spelelement

Op allerlei momenten kan jouw medewerker punten ontvangen, omdat zijn of haar aangebrachte kandidaat weer een leuke of belangrijke mijlpaal behaalt. De kandidaat heeft een intake gehad, eerste training of is door de proeftijd heen. Allemaal momenten die we vieren door de betreffende Ambassador punten te geven.

Ambassadors kunnen volgen hoe hun recruits het doen én ze zien hoe de andere Ambassadors scoren!

Informatie verzamelen

Zou je geïnteresseerd zijn in deze nieuwe app?

  • Ja
  • Nee

Naar wat voor nieuwe collega's ben je op zoek

  • Van alles, hoe meer zielen hoe meer vreugd
  • Mooie mensen, skills is een bijzaak. Ik ben toch gewend om alles zelf te doen
  • Werkpaarden, het is altijd mooi om met een drankje te kijken naar andere die hard werken