Pokemon

Pokémon
Gotta Catch 'm all!

Wat is Pokémon?

Pokemon bestaat 20 jaar

Je kent Pokemon vast wel!
Pokémon staat voor Pocket Monsters, afkomstig uit Japan, waar het een gigantisch succes geworden is. Pokémon is bedacht door Satoshi Tajiti, die een spel bedacht waarin je 150 verschillende wezentjes kon verzamelen. Het doel van het spel is om iedere Pokémon te vangen. Vandaar het motto: "Gotta Catch 'm All".
 In het begin van 1996 heeft Nintendo het spel uitgebracht op de Gameboy, waar het een ware rage werd. Pokémon is nadien overgewaaid naar Amerika, waar alles vertaald werd naar het Engels. In het begin van 2000 werd Pokémon ook in ons land zeer populair. Veel dingen werden vertaald naar het Nederlands, zoals: tekenfilms en ruilkaarten.

Elke speler van het spel verlangt ernaar de beste pokémontrainer te worden en alle Pokémon te vangen. In geen van de spellen zijn alle Pokémon te vangen, zodat je met iemand die het andere spel heeft moet ruilen om alle Pokémon te bemachtigen. Sommige Pokémon kun je niet vangen, maar moet je door middel van training levels laten stijgen, en zo laten evolueren. Als een pokemon evolueert, veranderd hij van vorm en ziet die er opeens heel anders uit!
Inmiddels zijn er maar liefst 721 verschillende Pokémon figuren in het spel.
Pikachu is een van de meest bekende.

Hoeveel verschillende Pokemon zijn er tegenwoordig al bekend?

 • 150
 • 721
 • 475
 • 631

Weet jij alle vragen correct te beantwoorden?

 • Uit welk land komt Pokémon oorspronkelijk?
  Japan
 • Wie is de meeste bekende Pokémon?
  Pikachu
 • Hoe heet het als een Pokémon als gevolg van training veranderd van vorm?
  Evolueren
 • Waar staat Pokém eigenlijk voor?
  Pocket Monsters

Evoluties

Zoals je eerder al hebt gelezen, kan een Pokémon figuur veranderen in een grotere, sterkere vorm.  Op onderstaande afbeelding, zie je daar voorbeelden van.

Bij het evolueren ontwikkelt een Pokémon zich in een grotere en sterkere vorm. Bij het evolueren verandert ook de naam van de Pokémon. Het aantal keer dat een Pokémon kan evolueren is afhankelijk van de soort. Sommige Pokémon, bijvoorbeeld Pikachu, evolueren alleen met een speciale steen. Evolutie is soms afhankelijk van de tijd van de dag en de plek. Een andere vorm van evolutie is mega-evolutie, geïntroduceerd in het allernieuwste Pokémon spel.

Er zijn nog vele andere manieren om Pokémon te evolueren.
Op de volgende pagina vertellen we meer over de verschillende manieren.