Feedback

Deze e-learning module dient als voorbeeld voor de layout.

Feedback geven

Feedback geven

Maakt gebruik van de 4 G’s:

1.Gedrag wat geobserveerd is

2.Gevolg van dit gedrag

3.Gevoel dat het oproept

4.Gewenste verandering in gedrag van de ander

Scenario 1: Dilemma tussen zelf handelen en gestuurd worden

Scenario 1: Dilemma tussen zelf handelen en gestuurd worden

Probleem: Er is een nieuw project gestart. Ieder lid van het team is verantwoordelijk voor een onderdeel. Om de progressie in de gaten te houden heb jij dagelijks een kort gesprek met jouw teamlead over het project. Hierbij valt het je op dat jouw teamlead zich meer bezighoudt met de inhoud van het project dan dat gebruikelijk is. Dit geeft jou het gevoel dat de teamlead jou aan het micromanagen is. De persoonlijkheid van jouw teamlead heeft een rode kleur wat betekend dat zij veeleisend, prestatiegericht en vastberaden is.

Op welke manier kan jij het beste naar jouw teamlead communiceren dat jij liever meer vrijheid hebt als het gaat om de inhoud van het project?

  • Je zegt waar het op staat. Je vertelt jouw teamlead dat zij zich meer bezig moet houden met de voortgang en niet met de inhoud. Je geeft aan dat je het gevoel hebt weinig vrijheid te krijgen waardoor jij stress ervaart.
  • Je vraagt jouw teamlead waarom zij zich zo bezighoudt met de inhoud. Daarna vraag je of zij zich misschien wat minder wil focussen op de inhoud en meer op de randzaken. Je geeft hierbij aan dat je het gevoel krijgt dat jouw geleverde werk niet voldoende is. Dit zorgt voor onzekerheid die je meeneemt naar andere situaties.

Scenario 2: Oneerlijk verdeelde werklast

Scenario 2: Oneerlijk verdeelde werklast

■Probleem: het valt jou op dat jij meer materiaal aanlevert voor het project, waar met het team aan gewerkt wordt, dan dat jouw directe collega doet. Toch verteld hij maar al te graag over de progressie die gemaakt wordt. Hoewel jij je bewust bent dat kwantiteit niet altijd staat voor kwaliteit besluit je toch verhaal te gaan halen. Jouw collega heeft een helderblauwe persoonlijkheid wat gekenmerkt wordt door kritisch analytisch denken en doen, nauwkeurig en voorzichtig te werk gaan.

Hoe ga jij jouw collega benaderen?

  • Je spreekt je collega aan op het feit dat hij veel minder materiaal aanlevert voor het project, maar wel met de eer loopt te strijken. Je gebruikt al jouw aangeleverde materiaal als vergelijking. Je hebt het gevoel dat er een oneerlijke verdeling waardoor jij minder tijd over hebt voor andere projecten.
  • Je vraag jouw collega hoe het komt dat het lijkt alsof hij veel minder materiaal inbrengt voor het project. Daaraan voeg je toe dat het je het niet op prijs stelt dat hij er voor jouw gevoel met alle credits vandoor gaat. Dit geeft jou namelijk het gevoel dat jouw werk niet gezien wordt.