De Pit Bull Terrier

We gaan het hier hebben over de Amerikaanse Pit Bull Terrier.

Geschiedenis Amerikaanse Pit Bull Terrier

Geschiedenis van de Pit Bull Terrier

De geschiedenis van de Pitbull is nog steeds het onderwerp van discussie bij de vele magazines en liefhebbers. 

Hoewel de preciese afkomst van de Pitbull niet bekend is kunnen we toch redelijk betrouwbaar de geschiedenis terug traceren tot ongeveer 125 jaar geleden in Engeland. 

Tijdens het einde van de 18 de eeuw en het begin van de 19 de eeuw was de sport “bull-baiting” erg populair. De honden werden hier speciaal voor gefokt. Hetzelfde type hond werd door jagers gebruikt voor het vangen van wild en door slagers en boeren om het vee bijeen te drijven. Deze honden werden destijds “Bulldogs” genoemd. Historisch gezien werd met de naam “Bulldog” geen speciaal ras bedoeld maar werd deze gebruikt voor de nakomelingen van de oude Mastiff hond die op zijn beurt gebruikt werd en uitblonk in “bull-baiting”. 

Toen het “bull-baiting” in Engeland in 1835 werd verboden begon de sport waarbij twee honden tegen elkaar vechten steeds meer aanhang te krijgen. Onduidelijkheid in de geschiedenis van de APBT is de vraag of de honden die hiervoor werden gebruikt een nieuw ras was die speciaal voor dit doel was gefokt of dat het dezelfde “bull-baiting Bulldog” was. 

Tot hoeveel jaar terug is de Pit Bull Terrier te traceren?

  • Tot 125 jaar
  • Zet uw antwoord optie hier...

Karaktereigenschappen van de Pit Bull

houd zonder titel

De Amerikaanse Pitbull Terrier is stevig gebouwd, is van gemiddelde grootte, gespierd en zeer krachtig. Ze vertonen moed, behendigheid en genade en hebben een uitzonderlijk zacht karakter naar mensen die ze liefhebben.

Dit ras is zeer loyaal, is enorm toegewijd, aanhankelijk, intelligent en goedmoedig. De Amerikaanse Pitbull Terrier kan goed opschieten met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen agressief zijn naar vreemde honden en andere kleine huisdieren. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Amerikaanse Pitbull Terriërs worden over het algemeen niet gebruikt als waakhond. Dit vanwege hun vriendelijke karakter. Agressief gedrag tegenover mensen is een ongebruikelijk kenmerk van dit ras. Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende eigenaar.

Deze lieve en vriendelijke gezinshond heeft alle karaktereigenschappen om een volwaardige rol te vervullen binnen het gezin, maar dit betekent ook dat het baasje zijn verantwoordelijkheid dient te nemen. Een APBT of AST aankopen om lekker stoer te wezen is dus absoluut geen goed begin! Hij is uiteindelijk “Een Schaap in een Wolfsvacht!” en niet omgekeerd! 

Wat zijn de karakter eigenschappen van de Pit Bull Terrier

  • Loyaal, toegewijd, aanhankelijk en geen aggresief gedrag tegenover mensen en andere dieren
  • Zeer aggresief.

De verzorging, trainen en opvoeden.

Inhoud zonder titel

Regelmatig verzorgen met een stevige borstel zal losse haren minimaliseren. De Amerikaanse Pit Bull Terrier is vatbaar voor erfelijke cataract, heupdysplasie, aangeboren hart-en vaatziekten, en allergie voor gras.

De Amerikaanse Pitbull Terrier is zeer gehoorzaam en willen graag behagen. Intensieve en extensieve vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn absoluut cruciaal voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De training moet worden gegeven met respect, lof, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consequent blijven. Ze zijn goed in behendigheid, tracking, gewicht trekken en gehoorzaamheid.

Welke opvoeding is cruciaal voor deze honden

  • Intensieve en extensieve vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn absoluut cruciaal voor dit ras.