Essentiële olie van doTERRA

Door de geschiedenis heen werden etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van etherische oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

Ontdek hoe doTERRA etherische olie ook jou kan ondersteunen. Heb je vragen of advies nodig? Neem dan contact met mij op.

Indra Bakhtali
Namaste Love Healing
0641844400

 

Wat is essentiële olie?

Wat is essentiële olie?

Etherische of essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze zijn zowel mooi als aromatisch. Wellicht heeft u ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel; wat te denken van de geur van vers gesneden munt. In dat geval heeft u zeker de aromatische kwaliteiten van etherische oliën ervaren.

Introductie essentiële olie

 

Hoe word je als mens optimaal gezond?

Welzijn

Optimaal welzijn in fysieke, mentale en emotionele zin ontstaat door een combinatie van factoren. doTERRA heeft ze in hun bedrijfsfilosofie als volgt op een rijtje gezet. Je kunt naar de video kijken, eronder is een samenvatting in het Nederlands gezet:

 

 

Gezond eten

Gezonde voeding gaat over hoeveelheid, kwaliteit, keuze van voeding, vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen. De juiste voeding zorgt voor de juiste ‘voedingsbodem’ in je leven.
 

Voldoende bewegen

Om je lichaam gezond te houden, je conditie op peil en ook emotioneel fit te zijn, is bewegen essentieel. Wie voldoende beweging toevoegt aan zijn dagelijkse patronen, is in alle opzichten gezonder uit.
 

Ontspanning en goed omgaan met stress

Voldoende (nacht)rust, goed omgaan met stress, rust inbouwen tijdens je dagelijks ritme zorgt voor een sterker immuunsysteem. Daarnaast is het belangrijk te weten dat chronische stress je immuunsysteem uitput en je fysieke gesteldheid uitholt.
 

Blootstelling aan toxische invloed verminderen

De straling van computers, telefoons, mobiele netwerken. Maar ook de invloed van omgeving, milieuvervuiling, toevoegingen aan voeding en andere producten en dergelijke: allemaal van invloed op je gezondheid. Door daar verantwoord mee om te gaan kun je je gezondheid verbeteren.
 

Jezelf verdiepen in methoden en technieken die gezondheid stimuleren

Door te kiezen voor natuurlijke welzijnsproducten (en etherische olie is daar onderdeel van) en je te verdiepen in zowel reguliere geneeskunst als aanvullende, kun je zelf een positieve invloed hebben op je persoonlijke gezondheid. doTERRA ondersteunt met een breed scala aan producten op basis van etherische olie deze visie.
 

Proactief zijn in je eigen medische zorg

Zelf kijken hoe je gezonder kunt worden, de juiste keuzes maken in je medische zorg, meedenken en beslissen over je behandeling en daar een actieve rol in spelen: het maakt je persoonlijke gezondheid beter of in ieder geval meer betrokken. En dat heeft ook effect.

Hoe gebruik je etherische olie?

Het gebruik

Etherische oliën worden veelal toegepast omdat ze onze emotionele en fysieke welzijn zouden bevorderen. De oliën van doTERRA kunnen in een zeer breed scala worden gebruikt als enkelvoudige etherische olie of als samengestelde etherische olie, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.

Etherische oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:
– Aromatisch, waarbij de geur via een diffuser in de ruimte wordt verspreid;
– Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie;
– Inwendig, waarbij de olie of het voedingssupplement via een vegetarische capsule wordt ingenomen.

Aromatisch gebruik

Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Een breed scala aan verschillende soorten etherische oliën wordt in aromatherapie toegepast. Bepaalde etherische oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van etherische oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van etherische oliën worden een laag- warmte diffuser geadviseerd; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de etherische olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de olie gewaarborgd. Etherische olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van het wasgoed of als schoonmaakmiddel voor elke oppervlakte in uw huis.

Direct aanbrengen op de huid

Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn etherische oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men etherische olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Dit is een van de grote voordelen van het doelgericht aanbrengen van de oliën. Etherische oliën worden onder meer gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. Etherische oliën worden vanwege hun gunstige chemische structuur vaak direct aangebracht op de huid.

Inwendig gebruik

Etherische oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt. Een groot aantal etherische oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen. Gebruik daarom geen etherische oliën of voedingssupplementen, wanneer dit niet nadrukkelijk op het etiket staat vermeld.

 Etherische oliën zijn eenvoudig in gebruik. Wanneer je met iemand samenwerkt die al meer ervaring heeft met het gebruik van etherische oliën, zal dit je zeker helpen, vooral als het voor jou de eerste keer is dat je met etherische oliën werkt. Het zorgt er namelijk voor dat je ervaring met betrekking tot etherische olie positiever en plezieriger is. Voor het geval je je kennis over etherische olie zou willen vergroten: er is meer dan genoeg informatie direct beschikbaar over de toepassingen van etherische olie.

Wat doet etherische olie?

Wat doet etherische olie?

Etherische olie heeft heel veel toepassingen en kenmerken. Ze worden veel ingezet in het ‘alternatieve’ gezondheidscircuit. De toepassingen zijn eindeloos. Wil je weten wat etherische olie doet en voor je kan doen? Kijk dan naar de video en ontdek de mogelijkheden van etherische olie. Let op, dit is een Engelse video en je wordt doorgeleid naar een filmpje op YouTube.

Natuurlijk is ook het boek Modern Essentials, een geweldig naslagwerk over etherische olie. Het meest recente onderzoek, de toepassing van etherische olie en de combinatie van kwalen en etherische olie zijn daar samengebracht. Wil je meer weten over de toepassing en wat etherische olie doet? Dan kun je ook contact opnemen. Ik help je graag verder!

 

 

*Etherische olie kan, zoals op deze site vermeld, onderdeel zijn van een proactieve manier van omgaan met je gezondheid. Dat is een combinatie van reguliere gezondheidszorg met aanvullende gezondheidszorg. Neem te allen tijde contact op met je (huis)arts indien nodig. Etherische olie kan niet zomaar gezien worden als vervanger van de reguliere gezondheidszorg.

 

 

 

 

doTERRA etherische olie: kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

De etherische olie en producten die etherische olie bevatten van doTERRA zijn van gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit, waardoor de eigenschappen van

Meer weten over onderzoek naar het gebruik van etherische olie?
Kijk dan op: www.aromaticscience.com

 

 

 

Etherische olie: het ultieme antwoord van moeder natuur!

 

Tips voor de toepassing van etherische olie

Huis

– Doe 10 druppels etherische olie in een doos met maïzena of zuiveringszout, meng dit goed en laat het een dag of twee staan. Strooi het dan over het tapijt of kleed. Laat het een uur of twee liggen en maak het dan schoon met een stofzuiger.
– Voor het aromatisch verspreiden van etherische olie doet u een paar druppels olie in een geurbrandertje. Mocht u geen geurbrandertje hebben, doe dan een paar druppels in een pan met water en kook het op het fornuis.
– Nare geuren in keukenkasten en lades? Plaats een wattenbolletje met een van uw favoriete etherische oliën in een onopvallende hoek in de kast of lade.
– Doe een paar druppels essentiële olie met water in een verstuiver en gebruik dit als luchtverfrisser.
– Stofzuigers kunnen vaak een vieze lucht achterlaten. Dit is eenvoudig te verhelpen door een paar druppels van uw favoriete essentiële olie op een wattenbolletje in de stofzuigerzak te plaatsen. Hebt u huisdieren en verspreidt uw stofzuiger de geur van bijvoorbeeld dierenharen of de kattenbakkorrels? dōTERRA Lemon en Geranium etherische olie op een wattenbol in de stofzuigerzak zuivert deze vieze lucht en zorgt ervoor dat uw stofzuiger weer een frisse geur uitblaast.
– Voor een heerlijk ruikend wasgoed voegt u een paar druppels van uw favoriete etherische olie toe aan ¼ kopje wasverzachter of waspoeder en plaatst u de beker bovenop het wasgoed in de wasmachine Ook kunt u ongeveer 5 druppels etherische olie op een klein stukje badstof doen en dit in de wasdroger plaatsen.
– Een paar druppels van uw favoriete etherische olie tijdens de handwas in het spoelwater zorgt voor een aangenaam resultaat.
– Uw huis verkopen? Vul de keuken met de geur van specerijen, zoals kruidnagel (Clove Bud), lavendel en de etherische olie blend Elevation op een wattenbolletje. Leg het op de radiatoren of in de diffuser. Geranium etherische olie, besprenkeld door het hele huis, zorgt voor een warme, vrolijke en uitnodigende sfeer. Doe wat kaneel essentiële olie in de meubelwas en boen hiermee de houten meubels.
– Voordat u uw nieuwe woning betrekt, sprayt u eerst de ruimtes met uw favoriete etherische oliën. Zo verandert u de omgeving in uw eigen persoonlijke geur. Herhaal dit enkele dagen tot het begint te voelen als uw eigen ruimte.
– Ideale geuren voor de slaapkamer zijn Geranium, lavendel of citroen.
– Bij het schoonmaken van de koelkast, diepvriezer of de oven voegt u 1 druppel Citroen of Wild Oranje etherische olie toe aan het laatste spoelwater.

Parfumeren

– Parfumeer uw badkamer door olie-geurende wattenbolletjes op een onopvallende plek te leggen of wat olie direct op gedroogde of zijde bloemstukken of kransen t strooien.
– Doe wat etherische olie op een verwarmingsradiator. De warmte van de verwarming verspreidt een heerlijke geur in huis. U kunt ook wat etherische olie op de ring van een gloeilamp doen. Beide manieren zullen de ruimte vullen met een heerlijke geur en veranderen de stemming naar rustgevend en kalmerend. Doe geen etherische olie in het stopcontact.
– Etherische oliën Cypress, Frankincense en mirre, toegevoegd aan uw haardhout, zorgen voor een heerlijk aromatische geur. Druppel ongeveer 2-3 druppels olie of een combinatie van deze oliën op een gedroogd blok hout en laat de olie in het hout weken voordat het blok op het vuur gelegd wordt.
– Een druppel van Lemon etherische olie op een zachte doek bij het poetsen van koper zal het zacht polijsten.
– Doe enkele druppels van uw favoriete etherische oliën op uw papier mache kunstwerk. Het resultaat is een heerlijk aromatische geurend kunstwerk.
– Zelfgemaakte potpourri zakjes met bloemen en kruiden krijgen meer geur wanneer men etherische oliën toevoegt.
– Heeft uw potpourri geen geur meer, voeg dan enkele druppels etherische olie toe aan de potpourri om het zo nieuw leven in te blazen..
– Besprenkel bladwijzers en briefpapier met etherische oliën. Sprenkel druppels olie op papier en leg ze in een plastic zak. Sluit de zak en laat het een nacht staan zodat de aroma in kan trekken. Stuur goed nieuws in de geparfumeerde brieven.
– Wilt u genieten van uw eigen persoonlijke geurkaars, doe dan een paar druppels in de hete, gesmolten was van de brandende kaars.
– Wilt u tijdens het koken de kookluchtjes verdrijven, voeg dan een paar druppels etherische olie toe in de pruttelende pan.
– Zelfgemaakte zeep is aangenaam en biedt therapeutische effecten wanneer ze wordt  geparfumeerd met dōTERRA etherische oliën.
– Maak gevoerde kussens en decoratieve hangers als memorabele gift door er een paar druppels etherische olie op te druppelen voordat u het geschenk geeft
– U kunt met etherische oliën prachtige parfums maken. Voeg uw eigen persoonlijke etherische olie toe aan 25 druppels of 2,8 cl parfumalcohol en laat het twee weken staan voor gebruik.

Gezondheid

– Meng één deel do TERRA Deep Blue etherische olie met 4 delen dōTERRA kokosolie en masseer daarmee de vermoeide of pijnlijke spieren en botten.
– Hebt u hoofdpijn, wrijf dan een paar druppels rozemarijn, pepermunt of lavendel etherische olie op de achterkant van uw nek.
– Maak uw eigen massageolie door 3 tot 5 druppels etherische olie naar eigen keuze te vermengen met dōTERRA kokosolie.
– Eén of twee druppels Lavendel en Melaleuca etherische olie direct aanbrengen op snijwonden, schrammen en krassen.
– Doe één druppel citroen etherische olie direct op wratten en herhaal dit dagelijks.
– Heeft u een lange rit voor de boeg, veel te lezen of te studeren? Adem dan zo nu en dan Rozemarijn etherische olie in.
– Heeft u stevig gefeest gisteravond? Maak een eigen mix van etherische oliën lavendel, rozemarijn en citroen en doe deze mix van 6-8 druppels oliën in een bad.
– Heeft u moeite om in slaap te vallen? Doe dan 1 of 2 druppels lavendel etherische olie op uw kussen.
– Voor brandwonden: druppel direct Lavendel etherische olie op de brandwond.
– Doe één druppel Pepermunt etherische olie in een halfvol glas water en drink dit langzaam op als je last hebt van spijsverterings- en maagklachten.
– Doe één druppel Melaleuca of On Guard etherische olie op een ijsblokje en wikkel dit in een washandje als uw kind tandpijn heeft.
– Heerst er de griep in uw omgeving, voeg dan een paar druppels Tijm etherische olie in uw diffuser of kook het in een pan op het fornuis.
– Bij koorts sponst u het lichaam af met koud water waaraan één druppel van etherische olie Eucalyptus, Pepermunt en Lavendel zijn toegevoegd.
– Een mix van Lavendel en Citroen essentiële olie zorgt voor een rustige en verfrissende geur op het kantoor. Lavendel zorgt voor een kalme rustige geur, terwijl Citroen de zintuigen stimuleert en lucht verfrist.
– Een heerlijke massage mix voor baby’s is één druppel Wild Oranje, één druppel Lavendel en één druppel Geranium etherische olie verdund met 2 eetlepels dōTERRA gefractioneerde kokosolie.
– Hoofdpijn? Neem eens 1 druppel Pepermunt etherische olie verdund met 1 theelepel plantaardige olie en breng die aan op de nek op de grens van de haarlijn.
– Hebt u schoenen die naar zweet ruiken of heeft u last van voetschimmel? Doe dan een paar druppels Geranium etherische olie direct in de schoenen voor een heerlijke geur of doe een wattenbolletje met Citroen olie in uw schoenen. Doe bij voetschimmel wat druppels Melaleuca olie in uw schoenen.

Insecten en ongedierte

– Maak een natuurlijke vlooienband: verzadig een zacht stukje touw met Melaleuca etherische olie. Rol het in een zakdoek en knoop het losjes om de nek van het dier.
– Hebt u last van muizen in huis of schuur? Doe een aantal druppels Pepermunt olie op een wattenbolletje en plaats dit bij de probleemlocaties.
– Om muggen en andere ongedierte te verdrijven tijdens een picknick, druppelt u een paar druppels Citronella olie of Terrashield etherische olie op de gesmolten was van een kaars of doet u er een paar op de hete kolen van de Barbecue.
– Vliegen en motten hebben een hekel aan lavendel olie. Druppel Lavendel olie aan de buitenkant van de raamkozijnen en deuren.

25% korting en meer!

Bespaar korting

doTERRA etherische olie en de andere producten van doTERRA op basis van etherische olie kunnen op verschillende manieren gekocht worden. Hieronder de manieren om doTERRA etherische olie te kopen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Het allerbelangrijkste bij doTERRA etherische olie: er zijn geen verplichtingen. Zo kun je bestellen:

1. Denk je slechts af en toe en voor een totaalbedrag minder dan 100 euro aan doTERRA etherische olie te kopen in de toekomst? Dan is de optie van gewoon in de webshop bestellen, afrekenen en de producten thuisgestuurd krijgen de beste optie voor jou.

2. Denk je regelmatiger en voor een totaalbedrag groter dan 100 euro aan doTERRA etherische olie te kopen in de toekomst? Dan is de optie van het zogenaamde ‘groothandelschap’ interessant. Voor een eenmalige inschrijving van 25 euro krijg je een welkomstpakket en vanaf dat moment (dus ook al op je eerste bestelling) ALTIJD 25% op je doTERRA etherische olie inkopen. Dit is dus al heel snel interessant voor jou.

3. Denk je (bijna) elke maand doTERRA etherische olie te gaan kopen voor een bedrag vanaf 1 euro, dan is de 2e optie van inschrijving interessant, maar dan komt ook het doTERRA loyaliteitsprogramma om de hoek kijken. Hierbij krijg je, naast de 25% korting die je dan ALTIJD krijgt, een oplopend percentage (van 10-30%) aan extra korting in de vorm van gratis productpunten die je kunt inzetten om producten te bestellen. Daarmee komt je totale korting maximaal op 55%.

Dit is hoe dat werkt:
– als je tussen de 1 en 49 euro bestelt per maand, dan blijven je spaarpunten in tact en blijft je spaarpercentage gelijk. Er gebeurt dus ‘niets’.
– als je tussen de 50 en 100 euro bestelt per maand, dan spaar je het percentage van 10-30 procent over je aankopen en die kun je dan (of later) besteden aan gratis producten.
– als je boven de 100 euro bestelt, dan ga je eventueel ook nog meeverdienen aan de aankopen door anderen, dan kom je meer in de ‘bedrijfs/ondernemers’ kant van doTERRA
– als je boven de 125 euro bestelt, dan krijg je ook een gratis product van de maand, naast bovengenoemde voordelen

Optie 3 is vooral interessant als je etherische olie veel gebruikt in de huiselijke sfeer of als je bijvoorbeeld een praktijk of bedrijf hebt waar je doTERRA etherische olie inzet als onderdeel: aromatisch, maar ook voor mentale en fysieke kwalen of vanwege de massagekant van doTERRA. Kijk daarvoor ook zeker bij AromaTouch.

Wil je optie 2 of 3? Neem dan contact met mij op! Dit kan via [email protected] Ik help je graag bij het maken van de juiste keuze! 

Webshop

Bestellen

http://www.mydoterra/loveandlightliving