Drukwerkbrochures en buurtmailings

In deze cursus leer je om drukwerk te ontwerpen, te koppelen in Realworks (als PDF) en te bestellen als fysiek drukwerk.

1. Beginnen met ontwerpen

Vrijgave

Starten met ontwerpen

Voordat je kunt gaan starten met ontwerpen moet je er zeker van zijn dat de gegevens van de woning worden geëxporteerd naar onze  RealPrint  partner. Dit doe je door het project te openen in Realworks en naar het tabblad Marketing --> Publicatie te gaan. Zorg dat bij Yisual  Vrijgave  staat en zorg er tevens voor dat er een datum in het verleden is ingevoerd. Klik vervolgens op  Bewaar". 

Gegevens

Voor het opmaken van een brochure moeten alle gegevens eerst goed in Realworks staan. Denk hierbij niet alleen aan foto's maar ook aan de teksten. Zorg ook voor een kopje  Bijzonderheden  met een opsomming eronder bij de tekst. De kop bijzonderheden zal namelijk apart worden verwerkt door de brochure.

Ook de Lijst van Zaken dient te zijn ingevuld in Realworks. Ook plattegronden en de Kadastrale kaart worden overgenomen in de brochure en dienen dus als zodanig te zijn ingevoerd in Realworks. 

RealPrint

RealPrint

We gaan nu RealPrint openen. Dit is een hulpmiddel om de brochure (of buurtamiling) op te maken. Open hiervoor het projectscherm van de woning waarvoor je een brochure of buurtmailing wilt maken. Open vervolgens rechtsboven het actiemenu en klik op Realprint. In het schermpje wat opent klik je nogmaals op RealPrint.

Alternatief

Je kunt ook vanaf het zoekscherm in  Eigen woningen  klikken op het printicoontje en vervolgens klikken op  RealPrint'. 

2. Ontwerpen

Ontwerpen van een brochure

Ontwerpen van brochure

Je bent nu in het scherm waar je kunt kiezen wat je wilt ontwerpen. Dit kan zijn een brochure of buurtmailing. Let erop dat er voor buurtmailings 2 versies zijn gemaakt, te weten:

  1. Verkocht in uw buurt (indien wij een woning hebben verkocht en omwonenden willen activeren om hun woning ook bij ons in verkoop te geven)
  2. Binnenkort bij u in verkoop (om omwonenden te laten weten dat er iets in de verkoop gaat komen in hun omgeving.)

De buurtmailings zijn 'lokaal en daarom zijn er versies voor alle kantoren gemaakt. Op de achterzijde wordt hierdoor de juiste medewerkers van de vestiging getoond.


Start met het ontwerp

Klik op het ontwerp wat je wilt gaan maken. 

De media bewerken

In deze e-learning gaan we uit van een verkoopbrochure. Na het klikken op je keuze wordt de template gegenereerd. 

Het beginscherm

Hieronder zie je het beginscherm. Ga met je muis over de informatie-icoontjes om meer informatie over de functie te krijgen. 

Bewerken

Je kunt ook in de brochure klikken om teksten of afbeeldingen te wijzigen. Klik hiervoor gewoon op de afbeelding of tekst die je wilt bewerken. Als je bijvoorbeeld op een afbeelding klikt, zie je onderstaand scherm: 

Afbeelding wijzigen

Kies je ervoor om een afbeelding te wijzigen ( Andere afbeelding )? Dan zul je dit scherm te zien krijgen:

Je kunt nu de basisfuncties van RealPrint! In het volgende hoofdstuk gaan we zien hoe de brochures standaard ingedeeld worden. 

De inhoud van een brochure

Pagina 1, 2 en 3

De eerste drie pagina's bestaan uit:

  • Voorpagina - (pagina 1)
  • Introductiepagina Staete Makelaars- (pagina 2)
  • Voorwaarden (+ contactgegevens Staete Makelaars)- (pagina 3)

De voorpagina kun je bewerken. Door bijvoorbeeld de foto van de woning te wijzigen. Pagina 2 en 3 zijn voorgedefinieerd en altijd hetzelfde. 

Pagina 4 en verder

Vanaf pagina 4 gaat de brochure over de woning. Op deze pagina wordt een liggende foto getoond die doorloopt op de naastliggende pagina (pagina 5). Tevens staat hier een korte introductietekst en worden de bijzonderheden opgesomd. Deze teksten worden overnomen uit de aanbiedingstekst in Realworks. De kop  Bijzonderheden  wordt door het systeem herkend en daardoor in een ander tekstvak geplaatst.

Je dient op deze pagina een aantal aanpassingen te doen. Ga in onderstaande afbeelding met je muis over de informatie-icoontjes voor meer informatie. 

Pagina 5

Pagina 5 is onlosmakelijk verbonden aan pagina 4, omdat de foto onderaan doorloopt. Je kunt dan ook niet één van deze twee pagina's verwijderen of uit elkaar halen. Het systeem blokkeert dit.

Valkuilen


Op meerdere pagina's staat een  TITEL  in de oranje balk bovenaan. Deze dien je zelf te wijzigen. Ook staat bij sommige foto's een overlay met Staete logo. Hier staat standaard een tekst in, maar deze kun je zelf wijzigen indien gewenst (zie voorbeeld hiernaast).

Overzicht

Natuurlijk wil je overzicht houden. Je kunt daarom eenvoudig met pagina's schuiven, pagina's verwijderen of toevoegen door naar de  Pagina volgorde  te gaan. Het icoontje hiervoor vindt je rechtsonder bij de navigatiepijlen. 

Pagina volgorde

In het scherm van de pagina volgorde kun je slepen met pagina's. Het systeem koppelt bepaalde pagina's aan elkaar als er bijvoorbeeld een foto doorloopt op de volgende pagina. Hieronder een voorbeeld van hoe dit eruit ziet:

Laatste 3 pagina's

Net als de eerste drie pagina's zijn ook de laatste drie pagina's vastgesteld. De laatste twee pagina's aan de binnenzijde gaan over Staete Hypotheken. De achterzijde pagina is uiteraard ook vastgesteld. 

3. Koppelen en PDF exporteren (bijv. om zelf te printen)

Brochure koppelen aan Realworks

Brochure koppelen in Realworks

Heb je het ontwerp van je brochure klaar? Dan kun je deze met één druk op de knop wegschrijven in Realworks. Het PDF bestand wordt dan opgeslagen onder het object, als media en met de naam: brochure. 

Je vindt de knop om de brochure weg te schrijven als PDF rechtsboven als je de brochure aan het bewerken bent. Zie de afbeelding hieronder. 

PDF Exporteren

Het exporteren van een PDF

We kunnen kosteloos een PDF versie van de brochure exporteren, bijvoorbeeld om deze zelf te printen of om deze per e-mail te versturen. 

Zit je nog in het scherm om de brochure te verwerken? Klik dan rechtsboven op  Terug naar media overzicht'. 

Overzicht van de media

In dit scherm zie je alle media die je hebt gekoppeld aan dit object. Je kunt hier per media-item het product bestellen (deze wordt, mits voor 12:00 uur besteld, de volgende dag bezorgd), downloaden, bewerken of verwijderen. 

PDF Downloaden

Om een PDF versie te downloaden, klik je op het downloadicoontje. 

4. Drukwerk bestellen

Bestellen van drukwerk

Bestellen van drukwerk

Heb je de buurtmailing of brochure afgerond? Dan kun je deze direct als fysiek drukwerk gaan bestellen. Hiervoor geldt:

Voor 12:00 uur besteld? De volgende werkdag geleverd.

Bestellen kan vanuit het media overzicht. Klik op het winkelwagentje door met je muis over het betreffende mediaproduct te gaan.

Bestellen: afleveradres en oplage

Voordat je de bestelling kunt plaatsen kies je de vestiging waar het drukwerk moet worden afgeleverd. Vervolgens kies je het aantal brochures wat je wenst te ontvangen. 

Door op de knop  Drukproef controleren  te drukken wordt er een drukproef gemaakt. Deze kun je nog één keer doorbladeren en goedkeuren om de bestelling definitief te plaatsen.