Het T-Mobile Netwerk

Het 4G netwerk

Intro

Het 4G Netwerk

T-Mobile heeft er voor gekozen om een ander 4G-netwerk aan te leggen dan anderen. Je kan namelijk een 4G-netwerk op verschillende manier bouwen. 

Om klanten hoge snelheden te bieden, heb je masten nodig met een hoge frequentie (1800MHz). Snelle masten voor heel snel internet, maar dat werkt alleen goed als je in de buurt van mast blijft. Als provider kan je er dus ook voor kiezen om je 4G-netwerk in te richten op bereik. Door het plaatsen van masten met een lage frequentie (900 MHz) zijn ze optimaal voor bereik. Maar dan is het internet helaas niet zo snel, voor ons dus niet ideaal. 

Bij T-Mobile vinden we namelijk snelheid en bereik allebei belangrijk. We hebben daarom een compleet nieuw netwerk gebouwd. We hebben in totaal circa 8400 oude masten vervangen voor nieuwe masten met zowel hoge als lage frequenties. Heel snel internet én optimaal bereik. Dat is de kracht van ons nieuwe 4G-netwerk.

Frequenties uitleg

The best tested network 2016 & 2017

Welke bedrijf doet de testen?

P3-Group. Zij testen de dekking, capaciteit en netwerkkwaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker van het mobiele netwerk. Kan een T-Mobile klant bijvoorbeeld zonder problemen websites bezoeken en apps gebruiken.

Wanneer zijn de testen van 2017?

Deze zijn inmiddels bekend en T-Mobile heeft ook in 2017 het best getest netwerk!

Stelling

  • De 900MHz frequentieband zorgt voor diepere en verdere dekking
  • De 1800MHz frequentieband zorgt voor een hogere datasnelheid maar minder capaciteit
  • Het T-mobile netwerk telt circa 6000 masten
  • T-Mobile heeft 2x op rij voor het best geteste netwerk gewonnen
  • Cases voor de Netwerkspecialisten maak je aan middels de NCP (networkcomplainportal)

CS Netwerk

Netwerkspecialisten

De Netwerkspecialisten zijn er voor netwerk gerelateerde ondersteuning (het radio netwerk) voor klanten die problemen ervaren met het netwerk van T-Mobile

Waar staan bij voor?

 - De klant heeft een reeel problem; De bewijslast ligt niet bij de klant maar bij ons

- We lossen alle klachten op die bij ons binnen komen. We laten de klacht pas los als de klant een adequaat antwoord heeft gekregen

- We zijn eerlijk en open in onze communicatie en bieden een oplossing die aansluit bij de ervaring van de klant

TCS

TCS

De afdeling TCS is verantwoordelijk voor alle netwerktechnische issues. Denk hierbij aan voicemail issues, roaming problemen, SMS maar ook specifieke problemen als een klant bijvoorbeeld niet gebeld meer kan worden.

Het verschil tussen de Netwerkspecialisten en TCS is dus dan de Specialist zich met de dekking (radio) bezig houd en een TCS'er met de techniek (netwerktechnisch) daarachter. 

Netwerk verdiepingspagina

Justin Item "Netwerk verdiepingspagina"\

De beslisbomen zijn zó opgebouwd, dat je nooit een onnodige stap hoeft te doen. Op die manier kun je zo snel mogelijk de juiste probleemanalyse doen.Vaak horen we dat de beslisbomen te lang zijn en dat medewerkers de klant adviseren het toestel uit en aan te zetten, of een kruistest te doen. Deze stappen zitten zéker in de beslisbomen, maar wel pas op een plek waar dit ook daadwerkelijk kans heeft de klant te helpen.Bijvoorbeeld: bij een probleem met netwerkdekking (het ontbreken van voldoende bereik of capaciteit) zal een kruistest nooit een oplossing bieden.

Op de Netwerk Verdiepingspagina vind je achtergrondinformatie, weetjes, links en tips over het T-Mobile netwerk. Doe hier je voordeel mee. Echt, maar ook echt, alles staat er op omtrent netwerkvragen


Locatiegebonden of overal?

De essentiele vraag! (TIP)

Bij het troubleshooten van netwerklachten is je eerste vraag altijd; 

Op hoeveel locaties ervaart de klant problemen met het netwerk?

De klant zal vaak uit emotie reageren dat het probleem zich altijd en overal voordoet. In de meeste gevallen is dit niet correct. Stel de vraag daarom anders, namelijk: 

Zijn er ook locaties waar de verbinding wel goed is?

Het zijn twee en dezelfde vragen echter in een andere jasje. De uitkomst van de vraag zal vaak dan ook anders zijn.

Justin Item ''Aanmelden Dekkingsklacht''

CNS

Bij netwerkvragen is CNS de voornaamste tool in gebruik. Hier controleer je de netwerksettings van de klant.


Wist je dat; als je met de muis over de velden in CNS gaat, er dan een wolkje verschijnt met de betekenis van die regel?

Justin Item ''Aanmelden dekkingsklacht''

Bestudeer dit item aandacht, why?


Middels deze ''tool'' zal het je snel duidelijk worden of de klant een dekkingsprobleem of hardwareprobleem heeft. Mocht de klant een dekkingsprobleem ervaren zie je dat de beslisboom je verwijst naar de NCP. In de NCPortal kan je een dekkingsklacht aanmaken waarna deze doorgezet word naar de Netwerkspecialist.

Aanvullende informatie

- Een klacht is niet altijd terecht of onze fout, het is wel altijd ons probleem. 

- Een klant is niet boos op jou of jouw afdeling, hij heeft bepaalde verwachtingen van het merk T-Mobile. 

-Wees eerlijk en open in de communicatie naar de klant 

-Wees uitvoerig en schets een helder beeld 

- Sta aan de kant van de klant want alleen dan voelt de klant zich gehoord 

-De beleving van de klant staat centraal. De klant heeft een reëel probleem, de bewijslast ligt niet bij de klant maar bij ons!

Outro